5 biztos jel, hogy a hajunk genetikai okok miatt hullik

Amikor megindul a kopaszodás folyamata, először talán nem is vesszük észre az árulkodó jeleket, és próbáljuk elhessegetni a rémképet, hogy lassan tényleg fogyóban lesznek hajszálaink. Ám tudnunk kell, hogy a korai szakaszban felismert hajgyérülést bizony lehet hátráltatni, ezzel időt adva magunknak ahhoz, hogy komolyabb megoldást keressünk, vagy éppen beletörődjünk a tar részek egyre inkább teret nyerő uralkodásába.

Az egyik leghamarabb észrevehető jel, amikor a homlokvonal megindul felfelé, és egyre magasabban helyezkedik el, nagyon sok esetben „Mikiegér-effektus” kialakulásával. Másik biztos jele a genetikai eredetű kopaszodásnak, amikor a fejtetőn indul el egy kör alakú részen a hajzat gyérülése. Itt egy idő után már csak pihés szálakat tapinthatunk majd az erős haj helyett, ami szintén egyértelműen az öröklésre utal.

Az öröklött jellegű kopaszodásnál az is támpontot adhat, ha körbenézünk, hogy családunkban mennyire volt vagy van jelen ez a fajta hajgyérülés. Ugyanis – mint ahogy a nevében is benne van – ez sajnos sok esetben öröklődik, és ha felmenőink között akad olyan, akit a harmincas, vagy akár már a húszas éveiben tar fejtetővel lehetett látni, akkor nagy eséllyel a saját hajzatunk gyérülése is ennek tudható be.

Végül, de nem utolsó sorban szintén a genetikát igazolja, amennyiben nagyon korán, akár már 18-20 éves korban tapasztalja valaki a kopaszodás első jeleit. Ilyenkor érdemes a fent említett, többi részletre odafigyelni, és amennyiben csak egy-egy jel arra utal, hogy öröklött kopaszodással állhatunk szemben, azonnal lépnünk kell annak érdekében, hogy ezt le tudjuk lassítani.

Arra, hogy kissé behúzzuk a kéziféket a genetika miatt elinduló, kellemetlen hajgyérülési folyamatoknál, olyan – kifejezetten erre a problémára kifejlesztett – termékeket használhatunk, melyek valóban segítenek, hogy a kopaszodás erőteljes térhódítása lelassuljon, vagy akár meg is álljon egy időre. Előrehaladottabb állapotban a hajátültetés jelenti erre a gondra az egyetlen biztos és végleges megoldást, éppen ezért nagyon sokan választják ezt a lehetőséget arra, hogy szembeforduljanak a genetika akaratával.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást, és jelentkezzen ingyenes konzultációra:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296

További információk a SafeSystem hajbeültetésről
Hajbeültetés referenciák

Scroll to Top