A hajátültetés egy valóban hatékony módszer

Hol van már az idő, amikor a 90-es évek amerikai zsarufilmjeiben a főnököt kigúnyoló szépfiú annak rosszul sikerült hajbeültetésén élcelődik. Pedig rosszul sikerült hajbeültetések még mindig vannak. Nem is kevés…

Cikksorozatunk első bejegyzése és az ezt követő szakmai anyagok és tájékoztatók egy a HairHungary Klinika orvosai által az évek során szakmai kongresszusokon és képzéseken felhalmozott tapasztalatok alapján jött létre. Megszületésében az a motiváció játszik igen fontos szerepet, hogy végre átfogó, igazán hiteles szakmai fórumot hozzunk létre a minőségi hajbeültetés és egyéb kiegészítő terápiák után érdeklődők számára, akik sokszor csak a profitorientált, gombamódon szaporodó „hajklinikák” promóciós anyagaiból tudnak tájékozódni.

Dr. Simon Balázs véleménye szerint az ISHRS (Hajsebészek Nemzetközi Szervezete) legutóbbi isztambuli kongresszusa olyan élményekkel szolgált, amelyet egy magára valamit is adó, igazán elhivatott hajbeültetési specialista minél szélesebb körrel kíván megosztani, hogy a fent említett rossz műtétek száma fokozatosan nullára csökkenjen.

A mai modern, hajszálankénti hajátültetés történetét átvenni felesleges lenne, azonban azzal mindenképpen tisztában kell lenni, hogy hazai megjelenése és valóban hatékony módszerként való alkalmazása az elmúlt évtizedre tehető. Ez rendkívül csekély idő az esztétikai sebészet más beavatkozásainak hazai meghonosításához mérten, éppen ezért szükséges olyan médium, amelyben a módszer hatékonyságát szemléltetni tudjuk, és mindenki meggyőződhet a biztonságosságáról, valamint képet kaphat róla, hogyan is válasszon hajklinikát.

Ebben kíván segíteni a nemrégiben alakult hazai Facebook csoport, hiszen külföldön bevett szokás, hogy a páciensek kopaszodási problémáikat megosztják fórumokon, ahol az orvosok és más hajátültetésen már átesett emberek segítenek útmutatást adni.

A következő részben a műtéti logisztika és a hajátültetéshez szükséges speciális eszközök fontosságáról oszjuk meg tapasztalatainkat!

[visszahivas_kerese_section cim=”” leiras=””]

Scroll to Top