A SafeSystem-FUE hajátültetés egyre népszerűbb Európában

A hajátültetés igen régi tudományág, azonban csak az ezredforduló elején vált kifinomult módszerré. Míg régen komolyabb plasztikai beavatkozásnak számított, marandó hegekkel, addigra mára, egy ambuláns beavatkozásnak számít, és helyi érzéstelenítéssel végzik a műtéteket. A pácienseknek csupán az első szúnyogcsípés szerű érzéstelenítő lehet kellemetlen, azt követően viszont semmilyen fájdalmat nem éreznek.

A hajátültetési eljárások során jelenleg három módszer áll rendelkezésre az orvosoknak. A kissé idejét múlt vágásos, csíkokban kimetszett hajszálak beültetését az úgynevezett strip eljárást szerencsére már csak nagyon kevesen alkalmazzák. Ezzel szemben a FUE technika során a hajszálakat már – follikuláris egységnek nevezett – 2-5 hajszálat tartalmazó csoportokban ültetik át a tarkótájról, melyek a hormonális hatásra teljesen érzéketlenek, tehát soha nem hullnak ki. A kiemelt graftokat – azaz a természetesen növekvő hajszálcsoportokat tartalmazó kicsiny szigeteket egy pengeéles körkéssel nyerik ki.

Ezen az eljáráson finomított Dr. James Harris, mely lényegében annyit takar, hogy a körkést eldobva, egy tompa végű speciális mini-fúróval emelik már ki a graftokat. Ezáltal szabad szemmel nem látható hegek maradhatnak csupán és a hajszálak sem igen tudnak sérülni a kinyerésük során. A SafeSystem-FUE névre hallgató módszer nem csak az Egyesült Államokban terjed futótűz szerűen, hanem Európában is.

A hajtranszplantációs beavatkozásokban élen járó magyar HairHungary klinika orvosai a német PureHair, valamint a szlovák Medi-Klinik rendeléseit segítik szakmai tapasztalatukkal, valamint az egyes műtétekben vállalnak fontos kulcsszerepet. Munkájuknak köszönhetően Németországban az új SafeSystem technika olyannyira népszerűvé vált, hogy már 7 nagyvárosban elérhető a páciensek számára. Mindenképpen örömteli hír, hogy egy ilyen tudományágban a magyar orvosok Európában ilyen fontos szerephez jutnak. A HairHungary klinika ezen a területen szerzett tapasztalatát pedig más országok fejlődésével párhuzamban tudja kamatoztatni, miközben idehaza az elért eredmények már önmagukért beszélnek.

Lisztes Krisztián hajátültetés előtt és után

HairHuingary Klinika – Hivatásunk a Haj!

[visszahivas_kerese_section cim=”” leiras=””]

Scroll to Top