A szemöldökszedés ártalmas is lehet?

A szedés lényege, hogy az esztétikailag nem odaillő szálakat eltávolítsuk, ezzel elérve, hogy szemöldökünk szép ívet kapjon, és csábító tekintetet eredményezhessen. Szinte kimeríthetetlen lehetőségünk van arra, hogyan szedjük ki a számunkra tökéletes formára szemöldökünket. Mi most összeszedtük a legismertebb, és leggyakrabban használt módszereket.

Először is szót kell ejtenünk a szemöldökcsipeszről, ami talán a legelterjedtebb eszköze a szemöldök formázásának. Aztán lehetőségünk van persze a gyantázásra is, ami már egy kicsit több figyelmet követel, éppen ezért jobb, ha nem mi csináljuk magunknak. Emellett közkedvelt módszer lett a cérnás szemöldökkiszedés, de ez csak az ügyesebb kezek számára nem jelent túl nagy kihívást. Szintén szót érdemelnek a különböző szemöldök igazító eszközök, melyekkel trimmelhetjük, vághatjuk és szőrteleníthetjük az adott területeket.

Bármelyik módszert is alkalmazzuk, mindegyiknél fennáll a veszélye annak, hogy az eredmény mégsem olyan lesz, mint amilyenre vágytunk. Ugyanis elég megremegnie a kezünknek ahhoz, hogy a formázás kissé balul süljön el, és valószínűleg mindenki ismeri azt a szituációt is, amikor egy-egy szálnál az a kérdés fogalmazódik meg: „ezt kiszedjem még vagy ne?” Általában ilyenkor a többség kihúzza azt a bizonyos szőrszálat, pedig a helyes válasz valószínűleg a „ne” lett volna. Ha ezt többször elvétjük, akkor szintén előnytelen végeredményre számíthatunk.

Amennyiben a szemöldökünk szedését túlzásba visszük, az sajnos később megbosszulja önmagát, hiszen akár teljes kopásra is számíthatunk a megdolgozott részeknél. Ez azt jelenti, hogy ha sokszor vétjük el mozdulatainkat, akkor elképzelhető, hogy végleges szőrtelenséget okozunk olyan helyen is, ahol nem szeretnénk. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik valamilyen divat vagy stílus követése miatt döntöttek úgy régebben, hogy nagyon vékonyra, vagy teljesen kiszedik a szemöldöküket. Ez sajnos visszafordíthatatlan.

Vagy mégsem? A szemöldök beültetés mindazoknak visszaadhatja a reményt, hogy újra szép, formás és esztétikus szemöldökük lehessen, akik valaha túlságosan sok szőrszálnak intettek búcsút. Természetes azonban, hogy sokan félnek belevágni egy ilyen beavatkozásba, ezért inkább a tetoválást választják. Következő cikkünkből kiderül, hogy a szemöldöktetoválás vajon ugyanolyan jó megoldásnak számít-e, mennyire tartós és egyáltalán él-e még a divatban?

Addig is keressék fel a HairHungary Klinika honlapját, és tudjanak meg többet szolgáltatásairól:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Scroll to Top