Forradalmi újítás a hajátültetésben: SafeSystem-FUE2 módszer

A hajátültetés jelentős változásokon ment át az utóbbi 10 évben, és ez a fejlődés szerencsére egyáltalán nem lassul. A Follicular Unit Extraction, azaz a graftonkénti hajátültetés alapmódszere a FUE, lehetővé tette azt, hogy a hajszálakat majdnem nyom nélkül ültessék át. A donor haj terület első sorban a tarkón található, ugyanis itt a legritkább esetekben fordul elő hajhullás. A „hozott anyagból” a megritkult, vagy kopasz bőrterület egy teljesen fájdalommentes beavatkozás után pótolható. Gondolhatnánk, hogy ez a legtökéletesebb megoldás! Mondhatjuk igen, valóban hatékony, de mint tudjuk, tökéletes nem létezik, ezért a HairHungary klinika egy új szabadalmaztatott eljárást vezetett be, mely Safe System-FUE névre hallgat.

A FUE hajbeültetési módszer tökéletesítése révén most már kivitelezhető, hogy a beavatkozás során teljesen ép hajtüszők legyenek kinyerhetőek, és a bőr erei se sérüljenek nagyrészt. A Hairhungary orvosai jelenleg azon kevés sebészek közé tartoznak a világon, akik többek között ezt a forradalmian új technológiát kínálják a pácienseknek. A módszer szignifikánsan növeli a transzplantálható graftok számát, a korábbi napi 300-400-as graftszámtól eltérően napi 3000 graft kivétele is elérhető, tekintve, hogy nincs a beavatkozás során járulékos sérülés. Az új módszer segítségével a klinikán lehetséges olyan egyedülálló follikuláris egységek izolálása és kivétele, amelyek akár 6-7 hajszálat is tartalmazhatnak. Ez a korábbi módszerekkel nem, vagy csak meglehetősen ritkán volt elképzelhető!

A Safe System ezen felül lehetővé teszi a hajszálak begyűjtését vagy kivételét a test egyéb területéről is, – mellkasról, hátról, vagy akár a hasi régióból. Tekintettel arra, hogy a hajszálak minősége ezeken a területeken kevésbé jó mint a fejbőrön, ez az eljárási mód a legvégső esetben alkalmazható. A módszer alapját szolgáltató eszköz az Egyesült Államokbeli Denverből származik, melynek továbbfejlesztett változata a Hairhungary mérnökeinek és plasztikai sebészeinek eredménye. A Safe Scribe használata lehetőséget teremt azok számára is a hajbeültetésre, akiken a standard FUE eljárás nem tudott segíteni, így például a göndör, hullámos hajú, az afroamerikai és az őszülő pácienseknek is. Nem mellékes az sem, hogy ez idáig egy átlagos beavatkozás 6-9 óráig tartott, ami az új eszköz segítségével akár megfelezhető, továbbá átlagosan 500-700 graft vehető ki óránként.

A plasztikai sebészetben ez tehát jelenleg a leghatékonyabb hajbeültetési eljárás. Fontos, hogy a hajgyengülést időben felfedezzük, és kikérjük az erre specializálódott szakorvosok véleményét. A Hairhungary klinika megoldást kínál a kopaszodással, hajhullással küzdő pácienseknek. Az alapos kivizsgálás során diagnosztizálják a hajvesztés okát, kiterjedését, ütemét valamint megvizsgálják az anatómiai jellemzőket.

A HairHungary klinika a Safe System-FUE módszer magyarországi bevezetője! Annak finomításával bizonyítottan épebb, egészségesebb graftokat lehet kinyerni.

Referencia linkek angol nyelven (Bernstein Medical – USA, New York):
A FUE eljárás lehetséges komplikációi

[visszahivas_kerese_section cim=”” leiras=””]

Scroll to Top