MŰTÉT UTÁN

Minden beavatkozás után – legyen bármiről is szó – kell számolnunk gyógyulási idővel. De mikor és hogyan kezdhetünk el foglalkozni a beültetett hajszálakkal?
hajátültetést követő első két hétben vágásra még teljesen felesleges – és persze nem is ajánlatos – gondolnunk. Ezután nyugodtan rövidíthetjük a hajzatot, de csak és kizárólag olyan eszközzel, ami nem tépi a hajszálakat – tehát hajvágógépet például semmi esetre se használjunk! A hajbeültetést követően először az elmondottak alapján kell kezelnünk a beültetett területeket, majd később már foglalkozhatunk hajmosás keretein belül az utókezeléssel is. A FolliOne termékcsalád beültetés utánra kifejlesztett samponját és kondicionálóját már egy hét elteltével lehet használni, majd egy hónappal a műtét után elkezdhetjük alkalmazni a hajszeszt, illetve a hajhullás elleni sampont is.

A hajbeültetésen átesett frizurát természetesen elkezdhetjük aztán növeszteni, ha hosszabb hajat szeretnénk, de erre érdemes 4-6 hónapot várni, hogy kicsit sűrűsödjön a beültetett rész. Általában elmondható azonban, hogy dúsabb frizurával már a legtöbben szeretik a rövidebb hajzatot választani, hiszen már nem lesz szükség a kopasz felületek eltakarása az eddigi, ehhez hosszabb tincseket felhasználó módszerekkel.