SAFESYSTEM HAJBEÜLTETÉS

A SafeSystem egy új szabadalmaztatott eljárás, amely a FUE hajbeültetés módszer tökéletesítése. Klinikánk orvosai jelenleg azon kevés sebészek közé tartoznak a világon, akik többek között ezt a forradalmian új technológiát kínálják a pácienseknek.

HOGY MIÉRT IS MŰKÖDIK?

Ezzel a technikai áttöréssel lehetőség nyílik a follikulusok precíz kivételére felesleges follikuláris károsodás nélkül, amelyek a tradicionális FUE hajátültetési eljárás során elkerülhetetlenek voltak.

Azon pácienseink számára, akik nem rendelkeznek elég tarkótáji hajszállal a SafeSystem hajbeültetés lehetővé teszi a hajszálak begyűjtését vagy kivételét a test egyéb területéről is, így akár a mellkasról, a hátról, vagy akár a hasi régióból. Tekintettel arra, hogy a hajszálak minősége ezeken a területeken kevésbé jó mint a fejbőrön, ez az eljárási mód legvégső esetben alkalmazható. A pácienseknek természetesen alkalma nyílik arra, hogy klinikánk orvosaival megvitassa a testen lévő szőrszálak megfelelő alkalmazását.

SafeSystem hajbeültetés segítségével klinikánkon lehetséges olyan egyedülálló follikuláris egységek izolálása és kivétele, amelyek akár 6-7 hajszálat is tartalmazhatnak. Az eljárás során használt úgynevezett SAFE Scribe eszköz segítségével lehetővé válik a follikulusok precíz kivétele, minimális follikuláris károsodással.

MI IS VALÓJÁBAN A SAFESYSTEM FUE HAJBEÜLTETÉS?

A megnevezés egy olyan szabadalmaztatott technikát a Follikuláris Egység Extrakció módszerét jelenti, amelynek a neve SAFE System (Sebészi Továbbfejlesztett Follikuláris Extrakció). Ez a forradalmi áttörés a jelenleg elérhető leghatékonyabb hajátültetési eljárás a plasztikai sebészetben!

A Safe System hajbeültetés nem csak a betegek számára kényelmesebb, de az átültetendő graftok számára is kisebb traumával jár, valamint a pontszerű hegesedés mértéke a szem számára gyakorlatilag láthatatlanná vált a hagyományos technikákéval szemben.

Az épségben kivett graftok száma nagyban növeli a folyamat pozitív hatékonyságát. Ez az új eljárás lehetőséget teremt azok számára is a hajbeültetésre, akiken a standard FUE eljárás nem tudott segíteni. Így például a göndör, hullámos hajú, az afroamerikai és az őszülő pácienseken illetve nagyon nagy mértékben lecsökken a graftok sérülésének esélye.a “gyengébb” hajszálak esetében (világos barna, szőke hajú páciensek)

A göndör vagy akár már az enyhén hullámos haj gyökere gyakran megtartja hullámos, ún. „kanyargós” tulajdonságát a fejbőrön belül is, ami azt jelenti, hogy a hajtüsző gyökerei gyakran nem egyenesen futnak, hanem elkanyarodnak. A hagyományos FUE eljárással különböző átmérőjű titánvégű, vagy más szerkezetű apró (0.5-1.0 mm) átmérőjű pengeéles körkéseket használnak. Ezzel szemben a SAFE System esetében egy jóval tompább végű eszközt használnak (lásd. 3-lépésű FUE, a SAFE-system elődje), amely forgó mozgást alkalmazva „körbemozog” a hajtüsző körül.

A bőrbe tehát nem egy pengeéles eszközzel hatolunk be, hanem egy tompa véggel, és nem vágjuk el az esetlegese kiálló szövetrészeket, kanyarodó hajgyökeret. Igy nyerhető ki épségben az akár 6-7 hajszálat tartalmazó tüsző, ami a régi (FUE) eljárással lehetetlennek tűnt.

SAFE SCRIBE NEVŰ ESZKÖZ, A SAFE SYSTEM HAJBEÜLTETÉS ELJÁRÁS LEGÚJABB TALÁLMÁNYA:

Egy új forradalmi módszer, mely segítségével a FUE eljárás szövetkímélőbbé és hatékonyabbá tehető.

 • SafeScribe hajátültető eszköz minimálisan invazív
 • Gyakorlatilag fájdalommentes
 • Nincs látható hegesedés
 • Csökkenti a gyógyulási időt
 • Gyakorlatilag mindenkinél elvégezhető
 • Kevesebb follikuláris károsodás

Kivételes Eredmények: az eszköz használatával csökken az átmetszett hajszálak száma, és a kimetszett hajszálak között nagyobb arányban vannak egészséges felhasználható graftok.

A módszer hatékonyabb: egy átlagos beavatkozás 6-9 óráig tart, ez az időtartam az új eszközzel megfelezhető, továbbá átlagosan 500-700 graft vehető ki óránként.

A PÁCIENSEK SZÁMÁRA NYÚJTOTT ELŐNYÖK A SAFE SYSTEM-FUE HAJBEÜLTETÉSI ELJÁRÁS ESETÉN:

 • A páciensek 100%-ánál elvégezhető a beavatkzás
 • A kisebb follikuláris sérülések miatt megnő a kivehető donor follikulusok száma
 • hajbeültetés után az eredmény sokkal természetesebbnek tűnik mivel a sebész a haj karakterisztikáját is megválaszthatja a beültetendő graftok száma mellett.
 • Begyűjthető hajszálak jobb minőségű hajat kínáló területekről pl: tarkó és fül mögül
 • Csökken a posztoperatív fájdalom
 • Csökken a gyógyulási idő
 • Nincs látható hegesedés
 • A módszer azon páciensek számár is ideális, akiknek eddig nem volt remény a hajátültetésre
 • Hullámos, göndör haj esetén a jelenlegi egyetlen biztonságosan működő módszer, amely garantálja, hogy hajszálait épségben emeljük ki és tesszük a kivánt területre!
 • Szőke és vékony szálú haj esetén, ill. olyan esetekben, ahol a tüsző nem elég vastag szintén a SAFE System garantálja a megoldást
 • Afroamerikai és őszülő páciensek számára a módszer hatékonysága szignifikáns