Hogyan válasszunk klinikát?

Bármilyen beavatkozásról is van szó, mindig az a legnagyobb félelmünk, hogy vajon jó kezekbe kerülünk-e. Ezt sajnos nagyon sokszor nem tudjuk mi befolyásolni, de ha olyan műtétről van szó, melynek saját kívánságunk és elhatározásunk az okozója, akkor bizony mi döntünk afelől is, hol végeztetjük el.

Előző cikkünkben arról is volt szó, hogy mennyire nehézkes meghozni egy olyan döntést, mely mindenképpen egy nagy változással és természetesen műtéti beavatkozással jár. A hajbeültetés mégis sokaknak kecsegtető, hiszen az egyetlen biztos megoldást jelenti a hajhullás eredményezte kopasz területek eltűntetésére. Ha végre elszántuk magunkat a nagy lépésre, akkor se ugorjunk fejest az egészbe, hanem előtte jól járjuk körbe a témát és a lehetőségeinket, hogy biztosan jól válasszunk.

 

Az egyik nagyon fontos szempont, hogy milyen weboldallal és tartalommal találkozunk, ha egy adott klinikára rákeresünk. Mivel nyilvánvalóan mindenki az internetet veszi elsőként segítségül, muszáj egy gondozott és mély tartalmakkal rendelkező honlappal szembetalálnunk magunkat ahhoz, hogy az érdeklődés komolyabbá válhasson.

Az üres ígérgetések helyett nagyon fontos, hogy milyen szakmai leírásokat találunk az adott beavatkozásról, mennyire érthetően fogalmazva, hogy megtudjuk, tulajdonképpen mi is vár ránk. Ezen felül a lehető legfontosabb szempont, amit figyelembe kell vennünk, hogy mások milyen véleménnyel vannak a klinikáról.

Itt jön képbe a referencia is. Hiszen pozitív véleményeket mindenki tud fogalmazni, azonban a már hajbeültetésen átesett, húsvér páciensekről készült fotók bizony tényleg magukért beszélnek. Amennyiben meggyőző képekre és siker sztorikra bukkanunk, akkor már valószínű, hogy jó úton járunk. Ezen felül természetesen a hírességek névsora is érdekes lehet, hogy kik választották az adott klinikát, hiszen biztos nem véletlen, hogy nevüket adják az egészhez.

Nagyon fontos aztán, hogy megnézzük a klinika bemutatkozását, orvosainak leírását és fényképeit. Ha ilyet nem találunk, akkor inkább lapozzunk tovább, hiszen hogyan is lehetne eldönteni, kinek a kezei közé adjuk frizuránk sorsát, ha még egy képet sem látunk róla. Persze ebből a szempontból mindig a személyes találkozás a legfontosabb, de azért egy kis ízelítőt mindenképp kapnunk kell, hogy eldönthessük, szimpatikus-e és megfelelő szakértelemmel rendelkezik-e egy adott orvos.

És akkor el is érkeztünk a következő lépésig, amikor felhívjuk a klinikát. Amellett, hogy a kedvesség és a hozzáállás szerepe mennyire fontos ebben az esetben, a leginkább lényeges tényező, hogy van-e lehetőségünk személyes konzultációra, mielőtt bármilyen döntést meghoznánk. Természetesen, ha ezen a személyes konzultáción érezzük csak meg, hogy valami nem stimmel, akkor is vissza kell tudnunk lépni még.

Végül, de nem utolsó sorban magától értetődő, hogy megnézzük az árakat. Félreértés ne essék, nem az olcsóságról van itt szó, hiszen ha valamit túlságosan áron alul kínálnak, az általában nem vezet jóra. Az azonban, hogy milyen fizetési feltételek mellett, és esetleges könnyítő lehetőségek segítségével tudjuk finanszírozni a hajbeültetés árát, egyáltalán nem elhanyagolható kérdés.

Az, hogy mennyire fontos körbejárni a klinikát, amennyire csak lehet, mielőtt döntünk, Andrewboy szavaiból is kiderül, aki legelső hajbeültetését egy másik klinikán végeztette el, ami sajnos kudarcosan sikerült: „Felkerestem egy klinikát, akivel barter szerződést kötöttem. Bár ne tettem volna! Az első műtét után fél évig nem gyógyultak be a fejemen lévő sebek, és sajnos sorolhatnék még több negatívumot is. Nagyon rossz klinikát választottam elsőre.” Később aztán a HairHungary Klinika mellett döntött, ahol megtalálta a megbízható segítséget. Azóta többször is végeztetett ugyanitt sűrítést, melyek után csak egyre elégedettebb lett.

Scroll to Top