Hogyan zajlik a hajbeültetés?

Miután meghoztuk a döntést, hogy a hajbeültetést hívjuk kopaszodásunk megoldására segítségül, és sikeresen kiválasztottuk a megfelelő klinikát is, talán a legfontosabb, hogy pontosan tisztában legyünk azzal, mi is vár majd ránk a műtéti napon és utána.

Ezt már a konzultáció alkalmával meg kell ismernünk, hiszen e nélkül nem is határozhatnánk igazán, bele akarunk-e vágni vagy sem. Nem csak az eredmény sikeressége a fontos, hanem az ahhoz vezető út is.

A HairHungary Klinikán a személyes konzultáció alkalmával természetesen minden páciens megismeri a műtét menetét, illetve tájékoztatást kap arról is, mit kell és mit szabad csinálni előtte, illetve utána. Mégis úgy gondoltuk, egy kicsit jobban bemutatjuk mai cikkünkben, hogyan is zajlik egy műtéti nap a klinikán.

A pácienseknek általában a korai órákban kell érkezniük, hiszen elég hosszú nap előtt állnak. Nem kell azonban ettől megijedni, hiszen a nap nagy részében azért esély van arra, hogy pihenjünk is közben. Első mozzanatként hajvágáson esünk át, hogy a lehető legjobban hozzá tudjanak férni hajhagymáinkhoz. Ezt követik az érzéstelenítő injekciók, melyek pontosan azért kellenek, hogy az egészből ne érezzünk semmit, ne legyenek fájdalmaink. Talán az első szúrások kellemetlenek, de ezután tényleg nem kell már félnünk fájdalomtól.

A következő lépés, hogy a donorterületről – amely hátul, a tarkótáji részeken, illetve egyeseknél még oldalt, a fülek feletti területen található – kinyerik a lehetséges mennyiségű graftokat. Graftoknak nevezzük a hajhagymákat csoportosan tartalmazó szövettokokat. Amikor szükséges – általában oldalanként – egy kisebb szünetet érdemes tartani, hogy a páciens egy kicsit kinyújtózhasson. Általában a graftok kivétele után jön egy ebédszünet is. Klinikánkon mindenki kap egy étlapot, melyről kedvére választhat, majd a finom falatok után jöhet az újabb kör. Ez idő alatt a graftok speciális tárolásban várják, hogy új helyükre kerülhessenek.

A folyamat második felében ezeket a hajszálcsoportokat ültetik be – a már megtervezett hajvonal alapján – a kopasz, illetve gyér részekbe. Ilyenkor a páciens már félig ülő pozícióban lehet, tehát ez még kényelmesebb szakasz, mint az előző. Klinikánkon lehetőség van arra, hogy a műtét közben filmet nézzünk, zenét hallgassunk, vagy akár könyvet olvassunk. Ez még inkább növeli a páciensek komfort érzetét, és sokkal hamarabb telik az idő is.

A műtét általában a késő délutáni, kora esti órákban ér véget. Ilyenkor a páciensek kapnak egy kis csomagot, melyben minden fontos eszköz megtalálható ahhoz, hogy megfelelő ápolást kaphassanak a beültetett területek. Ezzel együtt tanácsokkal és betartandó szabályokkal is gazdagodnak majd.

Előfordul, hogy annyi hajszál beültetésére van szükség a szép eredmény eléréséhez, hogy a műtét kétnapos lesz. Ilyenkor arányban félbe osztják a mennyiséget, mellyel kalkulálni kell, és mind a két napon ugyanaz a menet, ahogy azt a fentiekben olvashattuk.

A HairHungary Klinika összes munkatársa azon munkálkodik, hogy megfelelő tájékoztatás mellett kényelemben, és jó légkörben, oldott hangulatban lépdelhessünk végig a változás útján, melynek végén megújult külsővel és növekvő önbizalommal nézhetünk majd a jövőbe. A lehető legtökéletesebb végeredményhez pedig kiváló szaktudással és precíziós eszközök

Scroll to Top