Kopaszodás lélektani szemmel

A hajzatunk ugyanis énképünk egyik fő alkotóeleme, így nem véletlen, hogy a kopaszodást nagyon nehezen, de van, aki egyáltalán nem tudja feldolgozni. Főleg akkor, ha ez a folyamat már nagyon korán elindul. Saját magunkon pedig kiélezetten vesszük észre ezt a nem várt változást, sokszor már olyan korán, hogy mások még nevetnek a feltételezésen, hogy mi bizony kopaszodunk.

Ez nem meglepő, hiszen a reggeli tükörbenézés során is észrevehető akár már napról napra a változás, amennyiben idáig sűrű fürtökhöz szoktunk. Akármennyire is szeretnénk szőnyeg alá söpörni ezeket a változásokat – sokan eleinte próbálkoznak azzal, hogy máshogy fésülik a frizurát, vagy elkezdik rövidebbre vágatni, hátha nem annyira feltűnő -, a homlok vonala egyre magasabb lesz, a hajszálak közötti hézagok pedig nagyon jó mutatói annak, hogy gyérül a frizuránk, nem beszélve arról, ha szembeötlik egy-egy fejbőr hiba, vagy anyajegy, mellyel még sosem találkoztunk.

És, hogy mi zajlik le ilyenkor az emberben? A frizurával együtt sajnos önképünk is sérülni fog, addigi személyiségünk egyik legfontosabb elemét veszítjük el, és ezáltal önbizalmunk is csökkenhet. Nem fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben, és azzal, hogy megpróbáljuk ezt nem észrevenni, palástolni vagy éppen megszokni, csak rontunk a helyzeten.

A kopaszodást az elejétől fogva komolyan kell venni, hiszen nem véletlen, ha hajunk hullani kezd. Ráadásul a háttérben igen sok probléma állhat, melynek ha eredete lelki vagy fizikai, amiken tudunk segíteni, akkor az is előfordulhat, hogy a kopaszodás is megáll, legjobb esetben pedig visszájára is fordulhat a helyzet.

A legtöbb esetben azonban sajnos olyan öröklött jellegű kopaszodás sújtja a férfiakat, melyre igazi gyógyszer nincsen. Egyetlen megoldás tud ilyenkor segíteni, mégpedig a hajátültetés, melynek segítségével végleges eredményt kaphatunk, és a beültetett hajszálak tekintetében többé már nem kell félnünk a hajhullástól. Amint visszakapjuk frizuránkat, újra jobban fogjuk érezni magunkat nem csak kinézetünk szempontjából, hanem lelkileg is.

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Konzultációs időpontfoglalás:
06 70 512 2296

> Hajbeültetés referenciák

Scroll to Top