Végleges mikrosebészeti szőrtelenítés

Ki ne szeretne valóban végleges, bársonyosan sima, esztétikus bőrt?
A véglegesnek mondott lézeres, villanófényes kezelésekkel végzett szőrtelenítés hatása legfeljebb tartós, de nem végleges.

A lézeres szőrtelenítés alapja, hogy a szőrszál melanin pigmentjei elnyelik a lézer fényét, ami így hővé alakul. A hirtelen magas hőmérséklet roncsolja a szőrszálat termelő mátrixsejteket. A károsodott mátrixsejtek elméletben többé nem termelnek szőrszálat. A lézeres szőrtelenítésre a sötét szőrszálak a legalkalmasabbak, ugyanis a világos vagy ősz szálak kevesebb energiát tudnak csak felvenni, ami nem biztos, hogy elég a pusztulásukhoz.

Az elv és a technológia ugyanaz mint a hajbeültetések során: donorként a páciens tarkótájékáról kinyert haját használjuk, leszámítva azt az esetet, amikor az apróbb szőrzet hiányokat pótoljuk. Ilyenkor ugyanis az áll alatti szakállrész is megfelelő mennyiségű szőrszálat tud biztosítani.
Az elv és a technológia ugyanaz mint a hajbeültetések során: donorként a páciens tarkótájékáról kinyert haját használjuk, leszámítva azt az esetet, amikor az apróbb szőrzet hiányokat pótoljuk. Ilyenkor ugyanis az áll alatti szakállrész is megfelelő mennyiségű szőrszálat tud biztosítani.
szakállbeültetés

Szakáll beültetésének tervezése

Hiányos arcszőrzet esetén

A hiányos szakállnak több oka lehet: stressz, gyógyszer, foggyulladás, de akár egyszerű genetikai okokra is visszavezethető. Ilyenkor természetesen fontos ezek tisztázása, és csakis ezután vághatunk bele a szakállbeültetés tervezésébe. Az apró, pénzérményi hiányok pótlására általában mindenkinek van megfelelő mennyiségű szőrzete az áll vonala alatt is. A nyaki részen található szőrszálakkal biztosítani tudjuk, hogy a foltok területére is ugyanolyan minőségű szőrzet kerüljön, mint a környező szakáll.

Nagyobb területű arcszőrzet pótlás esetén
Teljes arcszőrzet felépítése, vagy az orcákon lévő nagyobb kiterjedésű hiányok pótlása a tarkó területéről kinyert hajszálakkal történik. A kivételt a hajátültetések során is használt safesystem-fue módszerrel végezzük, biztosítva ezzel a maximális eredményt. Fontos megjegyeznünk, hogy a hajból átültetett szálak egy idő után az arcszőrzetre jellemző karaktert veszik fel, tehát a hajjal beültetett nagyobb területek pótlása is természetesen fognak kinézni.

Végleges szőrtelenítés menete

Attól függően, hogy kisebb, vagy nagyobb területről szeretnénk eltávolítani a szőrtüszőket. szakállat tervezünk, a megfelelő donorterület kiválasztása után a kívánt hosszúságra nyírjuk a szőrt/hajat, majd helyi érzéstelenítést alkalmazunk. Ezt követően a hajbeültetések során használt módszerrel fájdalommentesen vesszük ki a megfelelő graftokat és ültetjük át a kívánt területre.

Mennyi hajszál szükséges a szakállbeültetéshez?

  • Kisebb hiányok pótlására akár már 200 graft is elegendő az áll alatti szakállból, ami jelen esetben ugyanennyi szőrszálat is jelent, mivel arcszőrzet pótlása esetén átlagosan 1 graft 1 hajszálat tartalmaz. A kellő szám meghatározása azonban méréssel pontosítható.
  • Pajesz korrekciójára is elegendő lehet oldalanként 200 graft, amennyiben ezt hajszálból végezzük, úgy 200-200 hajszál.
  • Orcánként két szimmetrikus, nagyobb terület beültetésére azonban szükség van már oldalanként 500-500 graftra. Ebben az esetben az áll alól kinyerhető mennyiségű szakáll szőrzet nem elegendő, így a maximálisan kivehető számú szakáll szőrzetet kinyerjük, majd ezt hajszálakkal vegyítve ültetjük az orcák területére.
  • Teljes szakáll felépítésére nagyrészt hajból kerül sor, ez 2000 hajszálat is jelenthet az orcák nagysága és a kívánt szakállvonal függvényében.
szakállbeültetés

Ingyenes, kötelezettségmentes konzultáció

Hermann Luca

Luca

Hornyák Anna

Anna

Hajbeültetés előtt-után

Kérjen visszahívást űrlapunk segítségével!

Scroll to Top