Mit tegyünk beültetés után?

Érthető, hogy felmerül ez a kérdés, hiszen minden beavatkozás után – legyen bármiről is szó – kell számolnunk gyógyulási idővel. De mikor és hogyan kezdhetünk el foglalkozni a beültetett hajszálakkal?

A hajátültetést követő első két hétben vágásra még teljesen felesleges – és persze nem is ajánlatos – gondolnunk, de ez nem is olyan nagy kitétel, hiszen a műtét előtt megszabadítanak mindenkit a hosszabb hajtól, így nem lenne mit levágni. Ezután nyugodtan rövidíthetjük a hajzatot, de csak és kizárólag olyan eszközzel, ami nem tépi a hajszálakat – tehát hajvágógépet például semmi esetre se használjunk!

A hajbeültetést követően először az elmondottak alapján kell kezelnünk a beültetett területeket, majd később már foglalkozhatunk hajmosás keretein belül az utókezeléssel is. A FolliOne termékcsalád beültetés utánra kifejlesztett samponját és kondicionálóját már egy hét elteltével lehet használni, majd egy hónappal a műtét után elkezdhetjük alkalmazni a hajszeszt, illetve a hajhullás elleni sampont is.

A hajbeültetésen átesett frizurát természetesen elkezdhetjük aztán növeszteni, ha hosszabb hajat szeretnénk, de erre érdemes 4-6 hónapot várni, hogy kicsit sűrűsödjön a beültetett rész. Általában elmondható azonban, hogy dúsabb frizurával már a legtöbben szeretik a rövidebb hajzatot választani, hiszen már nem lesz szükség a kopasz felületek eltakarása az eddigi, ehhez hosszabb tincseket felhasználó módszerekkel.

A szakállbeültetés után szintén kell némi idő ahhoz, hogy újra vágni kezdhessük arcszőrzetünket, de ez egyáltalán nem számottevő, hiszen már egy hét elteltével trimmelhetjük szakállunkat. Fontos azonban megjegyezni, hogy csak és kizárólag olyan eszközöket használhatunk ehhez, melyek kicsit sem tépik a szőrzetet. Ez vonatkozik a borotválkozásra is, amit a műtét utáni második hétben már szintén elkezdhetünk

Scroll to Top