Ne ijedjünk meg feleslegesen

Hajhullásról igazából akkor beszélünk, ha a hajveszteség a normálisnál sokkal nagyobb mértékű, illetve ha nem indul meg a haj újranövekedése. Normálisnak tekinthető az, ha naponta észreveszünk pár hajszálat a fésűnkben, viszont ha kb. 100 vagy annál több hajszáltól válik meg fejbőrünk, akkor bizony már gond van.

Kopaszodás esetén kétféle kimenetele lehet a problémának, az egyik a visszafordítható, a másik a visszafordíthatatlan hajhullás. A legtöbb embernél, főleg, ha korán tapasztalják magukon a hajzatuk gyérülését, visszafordítható hajhullást lehet diagnosztizálni. Ezt okozhatja a helytelen életmód, a sok stressz, vagy valamely betegség, esetleg gyógyszeres kezelés mellékhatása stb. Ilyen esetekben is szakemberhez kell fordulni természetesen, hogy a kiváltó okokat megtaláljuk, és leküzdjük azokat. Előfordulhat, hogy a hajhullást meg tudjuk állítani, de mégis maradnak nyomai, ilyenkor segítségünkre lehet egyes belső és külső szerek, illetve különböző – mezoterápiás – kezelések alkalmazása.

Visszafordíthatatlan kopaszodásról akkor beszélünk, ha a hajhullás eredete maga az öröklés. Az ilyen jellegű kopaszodást sajnos csak késleltetni lehet, de megállítani nem. Ilyenkor sem szabad azonban elkeserednünk, hiszen már erre is létezik egy biztos és végleges megoldás. A hajátültetés vissza tudja állítani ugyanis azoknak a frizuráját, akik más segítségben már nem bízhatnak. Az eljárás során a tarkótáji területről ültetnek át a megmaradt hajszálakból a kopasz területekre, ezzel biztosítva azt, hogy új helyükön úgy viselkednek majd, mint az előző helyükön, vagyis nem fognak kihullani.

Ne keseredjünk el tehát egyből, amint hajhullást észlelünk magunkon, hiszen lehetséges, hogy frizuránk csak több törődésre vágyik. Viszont ha nagyobb bajt észlelünk, egyből forduljunk szakemberhez, hogy a problémát minél előbb orvosolni lehessen.

Honlapunk segítségével tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről!

HairHungary – Hivatásunk a Haj!

[visszahivas_kerese_section cim=”” leiras=””]

Scroll to Top