Segítség! Túl ritka a hajam!

De megállítható, illetve tudunk tenni a nyomai ellen! A hajátültetés már igencsak sokaknak segített ebben, akik a mai napig boldogan viselik hajkoronájukat, mely soha többé nem fog kihullani a beültetett területekről. Azonban vannak olyan esetek, amikor ez sajnos nem ilyen egyszerű.

A hajbeültetés lényege ugyanis, hogy a tarkótáji részekről kinyert hajszálakat ültetik át azokra a területekre, ahol megindult a hajritkulás, egyre növekvő, kopasz foltokat hagyva maga után. A donorterület általában annyira sűrű frizurával rendelkezik, hogy egyáltalán nem is lehet észrevenni rajta a beavatkozás nyomait.

Amennyiben a kopasz területek olyan nagy mértéket öltöttek, hogy akár többfordulós és többezres hajszálátültetésre van szükség, akkor lehetséges, hogy ez a donorterület sem lesz elegendő ahhoz, hogy tökéletes eredményt érjünk el, így a klasszikus értelemben vett hajátültetés már nem jöhet szóba.

Az ilyen gondok orvosolására a HairHungary Klinika az országban egyedüliként kínálja a saját testszőr fejtetőre, vagy akár más testtájékra történő átültetését – utóbbi lehet akár a mellkasunk vagy éppen a hónaljunk, ha éppen ott szeretnénk dúsabb szőrzetet, illetve nagyon sokan választják a szakállbeültetést is. A testszőr átültetése kivitelezésben egyáltalán nem tér el a hajbeültetéstől, mindössze a kivételt végző eszköz felszerelésében vannak apró változtatások technikailag. Kiemelt fontosságú azonban a végletekig pontos tervezés, illetve ezen terv minél alaposabb egyeztetése a pácienssel. Mivel a műtét lassabb, több alkalmat igényel, és sok esetben nagyobb testfelület érzéstelenítésére van szükség, így muszáj minden lehetőséget pontosan felvázolni és egyeztetni. Hajátültetéssel kombinálva – ha nem elég a donorterületről kinyert mennyiség – a hajszálak kiegészítéseként kerülnek beültetésre a szőrszálak a második vagy harmadik alkalom során, ezzel lényegesen sűrítve a ritkás részeket, ami mindenképpen jobb összképet biztosít a gyógyulás után.

Mint, ahogyan létezik szakállbeültetés hajszálakból, ugyancsak elképzelhető ez fordítva is, hiszen a szakáll az egyik legjobb terület ilyen esetekben a hajszálak pótlására. Természetesen mindig, minden saját adottság kérdése, és azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a testszőrök másképp viselkednek, mint a hajszálak, hiszen lassabban növekednek, durva szálúak, göndörödnek, és nem is nőnek túl hosszúra, így csak adott stílusú hajviselet hordható ilyen beültetés után.

A HairHungary Klinikán – ahol volt már átültetés hajba hónaljszőrből, combról, szeméremdombról, hasról, valamint készült szakáll hajból, hónaljból és került szemöldökbe lábszár szőr is – alkalmazott, professzionális háttérrel és technológiával rendelkező Trivellini Mamba Long Hair módszer mindenképpen garanciát ad arra, hogy bármilyen beültetésről is legyen szó, a végeredmény a lehető legjobb képet mutassa majd.

 

Scroll to Top