LIPOGEMS - mezenhimális őssejteket tartalmazó saját zsír átültetése

A zsírszövet egy nagyon dinamikus és aktív biológiai szövet. Nem csak őssejteket, de a növekedési faktorokat, támogató sejteket, és gyógyító fehérjéket, azaz citokineket is tartalmaz. A citokinek a sejtek közötti információ továbbításában elengedhetetlen, kis molekulatömegű fehérjék. Minden maggal rendelkező sejt termel citokineket, amik más sejtek működését befolyásolják. A citokinek nélkül az őssejt nem tudja, mit kell tennie.
A Hair Aesthetic Clinic – HairHungary Klinikán a LIPOGEMS saját zsír átültetést hajbeültetések kiegészítéseként, a beavatkozás előtt egy hónappal végezzük el.
A páciens saját zsírszövetéből vonjuk ki a kezeléshez felhasznált sejteket, így nem kerül idegen anyag a szervezetbe. A beavatkozás helyi érzéstelenítéssel történik, kb. 45-60 percet vesz igénybe, mely után a beteg néhány órán belül saját lábán távozhat a klinikáról.

A sajátsejtes eljárás keretében a páciens hasfalából kinyert zsírszöveteken egy zárt, steril készülék segítségével egy minimális, enzim-mentes kezelést végzünk, kizárólag fizikai behatások és különböző szűrők segítségével. A levett szövetből így kinyerjük a mezenhimális őssejteket tartalmazó regeneratÍv állományt. A zsírsejtekből kinyert, a hajszálerekben gazdag sejttömeg a Lipogems, amelyet ugyanazon eljárás keretében juttatnak vissza a páciens fejbőrébe. A Lipogems gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonsága miatt a hajbeültetés utáni gyógyulási folyamat is jelentősen felgyorsul.

A zsírszövet pl. a csontvelőből származó hasonló tulajdonságú sejtek kinyerésének megfelelő alternatívája.

További előnye, hogy szinte korlátlanul, bármely életkorban, nagyon könnyen hozzáférhetően rendelkezésre áll, de problémát jelent, hogy a kritikus sejtek és citokinek be vannak ágyazva a zsír-mátrixba. A zsír, laboratóriumi körülmények között, enzimek segítségével oldható, és a kívánt sejttípusok szaporíthatók. A folyamat hosszadalmas, költséges, és nem mindig biztosítja a kívánt sejtek olyan arányú túlélését, mint a Lipogems eljárás, mely csupán 20 perc alatt képes erre, lerövidítve a kezelés idejét.

A Lipogems eljárás nem egy egyszerű –vagy kizárólag – regeneratív zsírátültetéses technológia. Sokkal inkább egy átfogó regeneráló kezelés.

Kevéssé ismert tény, ha a sérült területre tisztán csak őssejtet fecskendezünk, a sejtek többsége elpusztul. Az őssejteknek egyéb sejtek és fehérjék támogatására van szüksége ahhoz, hogy gyógyító, regeneráló tevékenységüket ki tudják fejteni. Az úgynevezett őssejtes hajhullás kezelésekkel szemben a Lipogems eljárás legnagyobb – és kifejezetten egyedi – előnye a zsírszövetbe zárt teljes gyógyító környezet gondos felhasználása és pontos befecskendezése.

Előzetes kutatások alapján nagyjából az látszik, hogy az önálló kezelésként átültetett mezenhimális őssejteket tartalmazó saját zsír képes stabilizálni a hajhullást és +20%-25%-os hajsűrűség növekedést elérni. PRP-vel és hajátültetéssel kombinálva a hatékonyság tovább fokozható.

Mikor érdemes a Lipogems eljárást választani? Hajátültetés elvégzése előtt, vagy korábbi hajátültetés eredményének fenntartására.

Foglaljon időpontot ingyenes konzultációra a Hair Aesthetic Clinic - HairHungary szakértőivel!
Lipogems
Lipogems
A LIPOGEMS eljárás ára bruttó 595.000 Ft, mely magában foglal 1 PRP kezelést, valamint az eljárással kapcsolatos összes költséget, így más rejtett költség nem merül fel.

ELŐTTE-UTÁNA

Nem használunk Photoshopot,  vagy bármilyen más retusálószoftvert, szűrőt előtte-utána képeinkhez. A honlapunkon található képek retusálás nélkül kerülnek feltötésre. Kizárólag eredeti fotók!
A Hair-aEsthetic Clinic az a hely, ahol a fejlett hajbeültetési technikák párosulnak a gondos, páciensközpontú megközelítéssel, elősegítve a hosszútávú és természetes hatású végeredményt. Orvosaink szakmai felkészültsége, nemzetközi együttmüködéseink, valamint hajátültetésekkel, hajhullással kapcsolatos kutatásaink segítenek forradalmasítani a hajbeültetés világát.
HOME
ELŐTTE
UTÁNA
HOME
HOME
ELŐTTE
UTÁNA
HOME
HOME
ELŐTTE
UTÁNA
HOME
HOME
ELŐTTE
UTÁNA
HOME
HOME
ELŐTTE
UTÁNA
HOME
HOME
ELŐTTE
UTÁNA
HOME