Tévhitek a hajvitaminokról

Rengetegen hiszik azt, hogy a fent említett vitaminok szedésével olyan gondokat állíthatnak meg, vagy hozhatnak helyre, mint a haj korpásodása, zsírosodása vagy épp hullása. Ezen felül sokan dúsabb, fényesebb frizurára számítanak, ami gyorsan nő, könnyebben fésülhető és sokkal kevesebb baj van vele.

Sajnos ezek többsége tévhit, hiszen ezekből a vitaminokból nem lesz egyszer csak dús hajzat. Természetesen szedésük elősegíti a hajhagymák egészséges működését, növeli a hajszálak erősségét, de körülbelül ennyiben ki is merül a feladatuk. Mindenképpen nélkülözhetetlenek mindennapjainkban, így fontos odafigyelnünk arra, hogy ha táplálkozásunkkal nem viszünk szervezetünkbe elegendő, megfelelő vitamint, bizony a hajunk egészségének érdekében nem árt kifejezetten erre való vitaminokat és ásványi anyagokat szednünk.

De ne várjunk csodát! Ezek a készítmények csak erősebbé és szebbé teszik a frizuránkat, azonban gyógyítani nem tudnak. Amennyiben valamilyen fejbőrbetegségben szenvedünk, vagy hullani kezd a hajunk, sajnos a vitaminok kevesek ahhoz, hogy segíteni tudjanak. Ilyen problémával megfelelő szakemberhez kell fordulnunk, legyen az bőrgyógyász vagy egy megfelelő hajklinika.

Kopaszodás tekintetében sokszor segíthet az, ha a kiváltó okokat orvosoljuk, ezáltal a haj hullása abbamaradhat. Azonban előfordulhat az is, hogy a hajhullás miatti kopasz területek megmaradnak, nem nő rajtuk újra hajzat, ebben az esetben pedig csak egyetlen biztos megoldás tudja visszahozni régi kinézetünket. A hajátültetés segítségével a kopasz foltok eltűnnek, és újra csak azzal kell foglalkoznunk, hogy frizuránk szép és egészséges maradjon.

Forrás: Origo/Blog

[visszahivas_kerese_section cim=”” leiras=””]

Scroll to Top