Trükk a fényesebb hajért – erre sosem gondoltunk volna!

Ez pedig nem más, mint a fordított hajmosás. Kicsit furcsán hangzik, de igazából, ha belegondolunk, tényleg lehet benne valami. Ez az elnevezés tulajdonképpen annyit jelent, hogy hajmosáskor ne a megszokott sampon utáni balzsamozást alkalmazzuk, hanem mindent csináljunk fordítva. Először kenjük rá hajzatunkra a balzsamot, majd hagyjuk rajta legalább 5-10 percig, hogy a tápanyagok a hajszálaink mélyére juthassanak. Végül öblítés után mossunk hajat a mindig használt samponunkkal.

A lényege ennek a fordított hajmosásnak az, hogy a szükséges vitaminok és ásványi anyagok bejutnak a hajszálakba, azonban a felesleges balzsamot jobban le tudjuk mosni a samponnal, és ezzel meggátoljuk, hogy maradjon hajszálainkon belőle. Így sokkal tovább lesz üde és friss a hajzatunk, és nem fog hamar és könnyen zsírosodni, mégis szép és egészséges kinézetre számíthatunk. A módszer kipróbálása után nyugodtan kijelenthető, hogy tényleg működik!

Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy hajunk állapota nem csak azon múlik, hogy kívülről milyen ápolást kap, de természetesen sokat tudunk tenni egészségének megőrzéséért. Viszont sajnos vannak olyan tényezők, melyeket nem tudunk befolyásolni, és hamar gondokat okozhatnak frizuránk állapotában. Ilyen például, ha gyógyszert kell szednünk valamilyen betegségre, ami idővel hajhullást okoz mellékhatásként, vagy szintén problémákat okozhat, ha a hormonháztartásunkkal nem stimmel valami.

A nőket érintő hajhullás általában átmeneti, és olyan ok áll a hátterében, melynek megszüntetésével a hajzat ritkulása is abbamarad idővel. Azonban ez egy nagyon hosszú folyamat, és ahhoz, hogy hajunk újra egészséges lehessen, sok esetben szükség van külső segítségre is. Akár kifejezetten ilyen problémákra összeállított, külső szerek alkalmazása is elegendő lehet ahhoz, hogy a hajzat regenerációját felgyorsítsuk, de ez nem mindig elég. Ilyenkor jöhet szóba a PRP-terápia, mely eljárás segíti a hajhagymák működését és ezzel együtt a rend helyreállítását fejtetőnkön.

[visszahivas_kerese_section cim=”” leiras=””]

Scroll to Top