Hajbeültetéskor végzett PRF kezelés előnyei

Mindenki aki hajbeültetésben gondolkodik a legjobb megoldást, a legjobb klinikát szeretné választani. Fontos előre tudni minden apró részletet, szeretnénk minden felmerülő kérdésre választ kapni, mielőtt döntést hozunk.

A FUE hajbeültetési eljárások, a módszerek, az eszközök és kezelések folyamatosan fejlődnek, modernizálódnak. A Hair Aesthetic Clinic HairHungary klinikán mindig lépést tartunk a legújabb technológiákkal.

Az új eljárások egyike, amit hajbeültetések során is végzünk, a PRF terápia, vagyis a vérlemezkékben gazdag plazmával történő injekciós fejbőrkezelés. Mi ez, hogyan történik, de ami a legfontosabb, működik?

Mi a PRF terápia?

Függetlenül attól, hogy bőrfiatalító arckezelést, hajmegtartó kezelést, vagy hajbeültetés után PRF kezelést végzünk, a folyamat ugyanaz. Az eljárás vérvétellel kezdődik, mintha egy rutin vérvizsgálatot végeznénk. Ezt a vérmintát ezután centrifugáljuk néhány percig, amíg a vér különböző összetevőire válik szét. A nehezebb vörösvérsejtek a cső aljára süllyednek, majd egy halvány sárgás színű folyadék a cső tetejére koncentrálódik.

Ezt a részt plazmának nevezzük, és koncentrált vérlemezkéket, a vérrögöket alkotó vérrészt tartalmaz. Ennek a plazmának a koncentrált, nagyjából 1/4-ed része a PRF, amit az orvos visszainjektál a kezelés során.

A plazma PRF része igen gazdag növekedési faktorokban, enzimekben és fehérjékben, melyek a vérlemezkékkel együtt a természetes gyógyulási folyamatot stimulálják. Ezt a koncentrált „vérlemezkékben gazdag plazmát” ezután steril tűvel, az arcbőrbe, vagy a mi esetünkben fejbőrbe injektáljuk. Segíti a bőrt és a fejbőr megfiatalodását, a fejbőr esetében segíti a bőrt abban, hogy befogadja a tarkó tájékról az elülső és / vagy oldalra átültetett szőrtüszők megtapadását. Mivel a plazma a páciens saját testéből származik, nincs allergiás reakció.

A PRF kezelést eredetileg a szívműtéteknél használták, majd később égési sérülések kezelésére. Napjainkban mindennapossá vált használata az arcfiatalítástól kezdve a sportsérülések kezeléséig. Hajbeültetések kiegészítő kezeléseként pár éve kezdett elterjedni, hogy hozzájáruljon a fejbőr regenercációjában hajbetültetés után , valamint a frissen átültetett hajszálak megtapadását is elősegíti.

PRF fejbőr kezelések

Klinikánkban első kézből tapasztalhatta meg, hogy mennyire hatékonyak a PRF-kezelések. Hajbeültetés során, műtéteinkbe alapból beépített PRF kezelést végzünk és azt látjuk, hogy az átültetett graftok erősebbek, jobb minőségűek és nagyobb valószínűséggel élik túl a beavatkozást. Ismert, hogy a PRF injekciók segítenek a hajhullás megelőzésében és kezelésében, ami előnyös a fejbőr többi részére, mely területen nem volt hajátültetés.

A PRF hajhullás kezelés tudományos háttere

A PRF injekciók használatát vizsgálta a férfias típusú kopaszság, azaz az androgén alopécia kezelésében egy év alatt. Bár kis mintás vizsgálat volt 20 résztvevővel, az eredmények statisztikailag számottevőek voltak. Mindegyik páciens három PRF fejbőr injekciós kezelést kapott 21 naponta és további PRF-kezelést hat hónap elteltével. A kutatásban részt vevőknek nem volt hajbeületése.

Három hónap elteltével a hajhullás mind a 20 résztvevőnél csökkent és hat hónap után, majd egy év után a haj sűrűsége jelentősen megnőtt. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a „PRF injekciók pozitív terápiás hatást gyakorolhatnak a férfi és női hajhullásra, jelentős mellékhatások nélkül”.

Ezenkívül hasonló következtetést vontak le egy másik hasonló 2014-es tanulmányban, amely a PRF hatását vizsgálja a férfi kopaszságra. A szerzők megjegyezték, hogy „a PRF injekció egy egyszerű, költséghatékony kezelési lehetőség az androgén alopecia (férfi típusú kopaszság) számára, a páciensek általános elégedettségével”.

Egy 2017-es vizsgálatban a PRF kezelés hatékonyságát vizsgálták hajátültetési műtét során és után. Kiderült, hogy a PRF-nek „lehetősége van a transzplantált haj biológiai ösztönzésére”. A tanulmány megállapította, hogy a PRF-kezelések fokozták a vérellátást a kezelt terület körül, amelyről úgy gondolják, hogy nagyban hozzájárul a hajátültetés sikeréhez.

Ez a tanulmány egy sokkal régebbi 2006-os tanulmányra is utalt, amikor a kopaszodás PRF-kezelése még gyermekcipőben járt. Ez a régebbi tanulmány megállapította, hogy a hajátültetés műtét utáni PRF-vel kezelt területen az új haj növekedése átlagosan több mint 15 százalékkal magasabb, mint a PRF-vel nem kezelt fejbőrön. Egyes pácienseknél a hajsűrűség 52%-kal nőtt.

Mindez meggyőző, ezért is használjuk klinikánkon a PRF kezelést minden hajbeültetésnél. Klinikánk legfontosabb szempontja pácienseink elégedettsége, ezért arra törekszünk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy minden egyes átültetett hajszál növekedésnek induljon.

Mennyibe kerül hajbeültetés során végzett PRF kezelés?

Hajbeültetéskor a műtétek ára magában foglalja a műtét alkalmával végzett PRF kezelést is, így azért külön nem kell fizetni.

 

Jelentkezem

Vissza