Szemöldök beültetés

Szemöldök beültetés kozmetikumok helyett

A kétezres évek elején új divathullám söpört végig a világon. A minél jobban szedett, vékony szemöldök volt az elfogadott szépség mércéje, ám ennek hátulütője, hogy a   szemöldökben fellelhető hajhagymákat folyamatosan ritkították, így idővel azok kikoptak. Azóta bár ez a felfogás némileg megváltozott, a különböző kozmetikai cégek mindinkább olyan termékekre helyezik a fókuszt, amellyel a szemöldök hiányosságait el lehet fedni. Szemöldökceruzák, porral átitatott zselék és szemöldöktetoválások tarkítják a piacot, ám ezek legtöbbje (utóbbit leszámítva) csupán alkalmi megújulást ígér. Létezik azonban egy Magyarországon még kevésbé elterjedt megoldás a hiányos szemöldök dúsítására, ez pedig nem más, mint a szemöldökbeültetés.

A szemöldök beültetés előnyei és a gyógyulási fázis

A szemöldök beültetés érdekessége, hogy nem csak a tarkó területéről emelhetőek ki a beültetendő graftok, hanem a fül mögötti terület is éppúgy megfelel. Ez remek megoldást kínál azon pácienseinknek, akik közéleti megjelenés, fotózás vagy egyéb miatt nem szeretnék hátul levágatni a hajukat. A transzplantáció további előnye, hogy mivel saját hajszál kerül átültetésre egy abszolút természetes külsőt és dús szemöldököt lehet vele kölcsönözni az illetőnek. Mint tudjuk, a szemöldök kinézete igen meghatározó eleme egy arc karakterisztikájának. Ezért fontos kiemelni, hogy a szemöldökbeültetéssel könnyedén vadiúj arcvonal, fiatalos megjelenés érhető el, némileg hamarabb is, mint a népszerű hajbeültetéssel. Hiszen míg egy hajbeültetés teljes pompáját általában a 12. hónapban éri el, addig jelen esetben már 3-4 hónap után feltűnően dús szemöldök tekinthet vissza ránk a tükörből.

A regenerációs időszak az első pár napban megkezdődik, enyhe viszketés tapasztalható ilyenkor, valamint megjelennek az úgynevezett pörkök, amik a megjelenésük után 2-3 nappal maguktól leesnek. Fontos, hogy se a viszketésre, se a pörkökre ne reagáljunk, ilyenkor hagyni kell a testnek, hogy végezze a dolgát.

Milyen eszközökkel történik a szemöldök beültetés?

A szemöldök beültetés nem sokban különbözik a hajbeültetés menetétől. A Trivellini és FUE módszerek remekül kiszolgálják a szemöldökbeültetés igényét, hiszen a precíz, vékony tűkkel ma már feltűnésmentesen lehet a donorterületekről a saját hajszálakat átültetni. A Trivellini FUE Mamba egyik nagy előnye a régebbi FUE és SafeSystem-FUE eljárásokhoz képest, hogy a fúrófeje képes különböző mozgásirányokat is elvégezni az eddigi körkörös mozgás helyett (például oszcillálni), amivel a graftok sokkal nagyobb biztonsággal nyerhetők ki, hiszen ha a fúrófej csak körkörösen mozog, könnyedén elvághatja az ép graftok hajszálait. A szemöldökbeültetés talán legkellemetlenebb része az érzéstelenítő injekciók beadása, ami egy minimális, méhcsípésre emlékeztető fájdalommal járhat. Miután a hatóanyag szétterjed az egész beavatkozás fájdalommentesen történik, pácienseink beszámolói szerint az "egy helyben maradás" volt számukra a legnehezebb.

Szemöldök beültetés árak

Egy szemöldök beültetés költsége elsőre drágának tűnhet. Azonban a legfontosabb dolog, amit ilyenkor szem előtt kell tartani, hogy egy ilyen beavatkozás mennyire tartós és hogy életünk végéig elkísér. Ahogy sem a haj, sem a szakállbeültetésnél nem lehet konkrét árat meghatározni, ugyanúgy igaz ez a szemöldök beültetésre, annyi különbséggel, hogy a látványos változtatáshoz jóval kevesebb beültetett graft is elegendő, lévén, hogy kisebb területről van szó. Minden beavatkozást egy konzultáció előz meg, ahol a páciens egyénre szabott diagnózist kap a beültetendő graft mennyiségről, haj / szemöldöksűrűségéről és az alternatívákról, ha valamiért nem végezhető el a kívánt transzplantáció. A hajbeültetés árak menüpont viszont remek kiindulópontként szolgál, hiszen ugyanazokkal az eszközökkel végezzük a szemöldök beültetést és ugyanúgy a fejről kinyert graftokat számoljuk, változatlan áron.

És hogy milyen esetekben nem javasoljuk az eljárást? Akkor, ha:

  • Vérzéssel kapcsolatos rendellenessége van

  • Alopecia areataval diagnosztizáljuk

  • Trichotillománia áll fenn

  • Göndör hajjal rendelkezik

  • Korábban volt már kozmetikai beavatkozása és komplikációk adódtak

Orvosi és szakmai kötelességünk komolyan venni a pontos kórmeghatározást, hiszen az előzetes felmérés során többek között az imént említett elemeknek is ki kell derülniük. A konzultáció éppen ezért nálunk nem csupán 15 percig tart, hiszen ennyi idő alatt vajmi kevés esély van egy precíz diagnózis felállítására.

Amennyiben kérdése adódna a szemöldök beültetéssel, vagy bármely más szolgáltatásunkkal kapcsolatban, legyen az a hajbeültetés, szakállbeültetés, vagy a regeneratív terápiák egyike (pl. mezoterápia, vagy I-PRF terápia), az alábbi gombra kattinva könnyedén felveheti velünk a kapcsolatot.

Jelentkezem