Hajbeültetés nőknek

Hogyan történik a hajbeültetés nőknek?

A hajbeültetés (hajátültetés, haj helyreállítás) nőknél és férfiaknál egyaránt a hajtüszők újraelosztásának folyamatát jelenti. Az eljárás során a kopaszodási folyamatra érzéketlen hajhagymákat eltávolítjuk, majd a befogadó területre helyezzük.

Az eljárás célja, hogy a haj technikailag és esztétikailag megfelelően kerüljön beültetésre, a maximális eredmény elérése érdekében, ami a magas túlélési és kinövési arányt, valamint a természetességet jelenti.

Az áthelyezendő hajtüszők száma egyénenként változó, korlátozott tartalékokkal rendelkezik. Fontos, hogy észszerűen használjuk fel a páciens donorterületét és csak a szükséges mennyiségű szőrtüszőt távolítsuk el ahhoz, hogy elegendő tartalék maradjon egy esetleges jövőbeli hajbeültetésre, arra az esetre, ha az eredeti, nem beültetett terület ritkulása előrehalad. A hajbeültetés nőknek egyik pozitív előnye az újonnan kifejlesztett Long Hair FUE technika alkalmazása, így női pácienseinknek nem szükséges rövidre nyírniuk a hajukat, valamint az eredmény szinte azonnal látható.

Milyen technikát alkalmazunk a női hajbeültetésnél?

A Dr. Roberto Trivellini által szabadalmaztatott hajkivételi módszert alkalmazzuk, hogy a lehető legkevesebb trauma érje a donor területet, és a lehető legpontosabb eredményt tudjuk elérni. Az eszköztár ami rendelkezésünkre áll, a jelenlegi egyetlen, a szakma által elfogadott multifázikus rendszer és ennek a hosszú hajas hajkivételi funkciót magába foglaló eszköze a már említett Long Hair Trivellini Mamba. Az eszköznél a beállítások között egy olyan speciális opció mellett tud dönteni az operatőr, amelynek segítségével, illetve egy ehhez külön kifejlesztett tűvel a hajtüsző egységek hosszú hajas formában sérülés nélkül kerülnek eltávolításra és ugyanilyen formában kerülnek beültetésre, mintha egy normál FUE eljárást végeznénk, azonban a különbség a hajtüsző egység végén lévő hosszú hajszál jelenléte. 

Hajbeültetés árak

Az eljárást minden esetben egy alapos orvosi konzultáció előzi meg, ahol felmérjük az Ön igényeit, feltérképezzük lehetőségeit, hogy a majdani végeredmény esztétikailag a lehető legoptimálisabb legyen a teljes természetesség megtartásával.

A legkorszerűbb orvosi technika segítségével olyan aktív hajhagymákat ültetünk át a tarkó környékéről a ritkább területekre, amelyek érzéketlenek a hormonális változásokra, így az idő múltával sem fognak elhalni. A sejtregenerációs technológiák mind a műtétet követő gyógyulás időszakában, mind a saját, nem átültetett hajhagymák reaktiválásában hatékony szolgálatot tesznek, éppen ezért az alkalmazott regeneratív terápia klinikánkon már alapvetésként képezi a műtéti protokoll részét, nem pedig extra szolgáltatásként van feltűntetve.

A Trivellini FUE hajátültetés rendszerben minden egyes páciens egyedi adottságaihoz tudjuk igazítani az eszközt aprólékos részletességgel, így növelve a sebességet, a precizitást, a műtéti trauma minimalizálása mellett.

A Ludwig skála

A női hajvesztés merőben eltér a férfiakétól, hiszen nehezebben reagálnak a hormonális változtatásokra. Szervezetükben ösztrogén és androgén hormonok is megtalálhatóak, természetesen normális esetben az előbbi van túlsúlyban. Androgén hajhullás azonban szintén érintheti a nőket, hiszen az 5-alfa-reduktáz enzim ugyanúgy képes átalakítani a tesztoszteront a hajhagymák növekedési fázisát meggátoló DHT hormonná (dihidrotesztoszteron). Elképzelhető, hogy az ilyen jellegű hajhullással küzdő nőknél a hormonszint (beleértve akár az androgén szintjüket is) teljesen normális értéket mutat, mégis az imént említett enzim elnyomja a haj növekedéséért felelős ösztrogén szintet.

Egy másik lényeges eltérés a két nem hajhullása között, hogy míg a férfiaknál a tesztoszteron túltermelődése okozhatja a hajvesztést, addig a nőknél az ösztrogén szint csökkenése, vagy a nemi hormonokra adott szöveti érzékenység okozza. Ezért lehetséges, hogy ez a fenomenon többnyire a menopauza körüli időszakban esedékes. Érdekes módon ilyenkor nem alakulnak ki a férfiakéhoz hasonló kopasz foltok, hanem egy általános hajritkulás és a hajszálak elvékonyodása lesz jellemző.

A Ludwig osztályzás három szakasza

A Ludwig osztályozás három szakaszból áll a női mintázat genetikai hajhullásának leírására:

  • I. típusú (enyhe) - A hajszálak korai elvékonyodása tapasztalható, amely megfelelő fésüléssel még könnyen álcázható. Ebben a típusban még nem hullott ki annyi haj, hogy a hajbeültetés nők számára opció lehessen.

  • II. Típusú (mérsékelt) - A II. típusú hajhullással küzdő nőknél a középvonal kiszélesedik, és látványosan csökken a fejbőrön található haj sűrűsége. Hajbeültetés akkor végezhető, hogyha a páciens stabil hajzattal bíró donorterületekkel rendelkezik a fejbőre hátulján és oldalán.

  • III. Típusú (kiterjedt) - A fejbőr teteje szinte teljesen áttetszővé válik, ez általában az egész fejbőr elvékonyodásával jár. Az ebben a stádiumban levő páciensek sokszor túl kevés donorhajszállal rendelkeznek ahhoz, hogy a hajbeültetés megfelelő eredményekre vezessen.

A fenti példák természetesen átfogó jellegűek és vannak átfedések. A pontos diagnózis felállítása a személyes konzultáció során történik meg, melyre az alábbi gombra kattinva tud jelentkezni, kérdezzen tőlünk még ma!

Jelentkezem