8 kérdés - Hogyan válasszak jól Klinikát?

Nyolc Kérdés amit érdemes feltennie hajbeültetés előtt, mielőtt belép a műtőbe

1. Nyugodt lelkiismerettel rá merem bízni magam a hajátültetést végző klinika szakembereire?

Az orvos-páciens kapcsolat az alapja a sikeres eredménynek. Klinikánk fontosnak tartja, hogy az orvos és a jelentkező közötti kommunikáció bizalmon alapuljon, és ön választ kapjon minden kérdésére. Miután többször is visszalátogat a klinikára, hogy nyomon kövessük ahogy haja újranő a kopasz vagy megritkult területen, fontos a személyes, hosszú távú kapcsolat a teljes hajplasztikai csapattal.

2. Megfelelően kezelnek az adott klinikán?

Hajbeültetés előtt a konzultáción fontos, hogy az orvos megfelelő időt töltsön önnel, bizonyítsa hozzáértését, és ne sürgesse önt abba az irányba, hogy elhamarkodott döntést hozzon! A szakmai tudással majdnem egyenértékű, hogy a figyelem önre ill. személyes igényeire irányuljon! Az ön hajáról, elképzeléséről van szó, mi csak a megoldási lehetőségeket vázoljuk fel, a döntést ön hozza meg, természetesen szakmai segítségünkkel! Kezelje a helyén azokat a klinikákat, ahol nem orvosok konzultálnak és rendkívül alacsony összeget, időt, munkát jelölnek meg hajátültetésére vonatkozóan és a mihamarabbi műtéti időpont foglalását kérik öntől. Óvakodjon azoktól a klinikáktól, ahol a konzultáció során nincs módja megfelelő időt töltenie a szakorvossal! A konzultáció és a műtéti tervezés érdemi részét csak és kizárólag szakorvos végezheti!

3. Mi történik, ha…?

Még a legjobban kidolgozott tervekbe is csúszhat hiba, ezt az élet igazolja a legjobban. Van-e az adott klinikának megfelelő alternatívája arra az esetre, ha a kopaszodás ismert vagy ismeretlen okból folytatódik? Fontos a beavatkozás előtti pontos diagnosztizálás, lehető legprecízebb terv kidolgozása, ugyanis amennyiben a kopaszodás tovább folytatódik, a később ritkuló területekre is szükség lehet további haj átültetésére. Klinikánkon a kopaszodás további mértékét is felmérjük, és teljes körűen tájékoztatjuk az érdeklődőt, hogy nyugodtan vághasson bele új hajkoronája visszaszerzésébe! Fontos a klinikán történő kritikus vizsgálat és az, hogy önt pontosan tájékoztassák!

4. Mit mondanak a páciensek?

Az egyes klinikák igazi pácienseinek véleménye ténylegesen fontos, természetesen szavahihetőbb, mint a klinika saját reklámja. Amennyiben van vendégkönyv, úgy kérje el nyugodtan a konzultáció során! Amennyiben a klinika páciensei nyilvánosan nyilatkoznak, lehetőség nyílik arra is, hogy választ kapjon kérdéseire. Számos blog oldalon olvashat arról, hogy vajon a páciens újra belevágna-e a beavatkozásba? Fájdalmas volt-e a műtét? Miért az adott klinikát választotta? Vajon természetes eredményt hozott-e a hajbeültetés?

5. Orvosi egyetemre járt az orvos, de vajon tud-e esztétikailag tervezni?

A hajbeültetés állandó életünket kísérő eredménnyel jár. A végeredmény megváltoztatása költséges és gyakran komplikált feladat. Ezért hisszük, hogy egy rosszul elvégzett hajbeültetés rosszabb, mintha nem is érintették volna a haját. A műtétet végző szakorvosnak rá kell hangolódnia az adott bőr és haj tulajdonságaira, hogy teljes átéléssel, már-már művészi szintre emelve tudja megalkotni, amit a természet egyszer már megtett és garantálja, hogy teljesen természetes eredmény születik. Fontos a hajszín, hajvastagság, tüszőméret (orvosi precizitás), a bőr általános állapota, a páciens életmódja, kora, nem stb. Így világossá válik, hogy tökéletes eredményt csakis mindezek figyelembevételével érhet el az operáló orvos, ezért is fontos, hogy már a konzultációtól kezdve a szakember legyen az, aki megálmodja és kivitelezi a hajkoronáját!

6. Milyen szakképesítésekkel rendelkezik és mióta végzi a hajplasztikai műtéteket a csapat?

Meggyőződésünk, hogy a legszebb eredmények akkor születnek, ha egy olyan orvosokból álló csapatra bízza rá magát, amely 100%-ban tisztában van a haj élettanával, sérülékenységével és minden kérdésére precízen kapja meg a választ. Fontos, hogy a klinika csapata naprakész legyen és rendelkezzen olyan szakmai tapasztalattal és háttérrel, melyet külföldi partnerektől és a hajátültetés szaktekintélyeitől szerzett meg, bárhol is legyenek a világban.

Klinikánk szakorvosainak elismertségét Dr. James Harris az amerikai HSC-Colorado vezető orvosa igazolja, aki a világ egyik legnagyobb szaktekintélye a hajplasztika területén.

7. Mik a klinika igazolásai?

A vezető szakorvos milyen igazolásokkal rendelkezik és milyen tényleges eredményeket tud felmutatni? Van-e képesítése a FUE beavatkozást végezni, tagja-e hajátültetési társaságoknak?

8. Rendelkezik-e az egészségügyi épület megfelelő biztonsági felszereltséggel?

Mint minden sebészeti beavatkozás, a hajbeültetés is jár potenciális veszéllyel. Nagyon ritkán, de előfordulhatnak hirtelen szövődmények. Magyarországon klinikánkon egyedülállóan a plasztikai sebészek mellett teljes körű sürgősségi ellátás üzemel, hogy a legnagyobb biztonságban végezzük el haj-visszaállító műtétjét! A műtét során ön biztosítva van, hisz a klinikának rendelkeznie kell saját egészségügyi felelősségbiztosítással.