Szakállbeültetés

Szakállbeültetés kifinomult módszerrel

Napjainkban reneszánszát éli az igényes, dús arcszőrzet-növesztés, és a borbélyszolgáltatások is egyre több fodrásznál jelennek meg újra. A dús, szépen trimmelt szakáll és bajusz a férfiak körében igen nagy divatnak hódol, egyes közösségek (hipszterek, lumbersexuals) pedig egyenesen fétisként kezelik. A szakállbeültetés képviseli jelenleg az egyetlen olyan megoldást, amellyel elérhető, hogy akár egy babaarcú férfi dús szakállt növesszen. A hiányos arcszőrzet sem lehet akadály, így ami genetikusan nem adatott meg, az szakállbeültetéssel orvosolható.

Az alapelv és a technológia ugyanaz mint a hajbeültetések során: donorként a páciens tarkótájékáról kinyert haját használjuk, leszámítva azt az esetet, amikor az apróbb szőrzethiányokat pótoljuk. Ilyenkor ugyanis az áll alatti szakállrész is megfelelő mennyiségű szőrszálat tud biztosítani.

szakállbeültetés előttszakállbeültetés után

Tovább a galériára

szakállbeültetés előttszakállbeültetés után

Tovább a galériára

Mennyi hajszál szükséges a szakállbeültetés során?

  • Kisebb hiányok pótlására akár már 200 graft is elegendő az áll alatti szakállból, ami jelen esetben ugyanennyi szőrszálat is jelent, mivel arcszőrzet pótlása esetén átlagosan 1 graft 1 hajszálat tartalmaz. A kellő szám meghatározása azonban méréssel pontosítható.
  • Pajesz korrekciójára is elegendő lehet oldalanként 200 graft, amennyiben ezt hajszálból végezzük, úgy 200-200 hajszál.
  • Orcánként két szimmetrikus, nagyobb terület beültetésére azonban szükség lehet oldalanként 500-500 graftra. Ebben az esetben az áll alól kinyerhető mennyiségű szakáll szőrzet sokszor nem elegendő, így a maximálisan kivehető számú szakáll graftok mellé hajból nyert tüszőegységeket használunk, ezeket vegyítve ültetjük az orcák területére.
  • Teljes szakáll felépítésére nagyrészt hajból kerül sor, ez 2000 hajszálat is jelenthet az orcák nagysága és a kívánt szakállvonal függvényében.

A szakállbeültetés tervezése

Hiányos arcszőrzet esetén

A hiányos szakállnak több oka lehet: arc-nyaki terület gyulladása, de akár egyszerű genetikai okokra is visszavezethető. Ilyenkor természetesen fontos az okok tisztázása, és csakis ezután vághatunk bele a szakállbeültetés tervezésébe.

Az apró, pénzérményi hiányok pótlására általában mindenkinek van megfelelő mennyiségű szőrzete az áll vonala alatt is. A nyaki részen található szőrszálakkal biztosítani tudjuk, hogy a foltok területére is ugyanolyan minőségű szőrzet kerüljön, mint a környező szakáll.

Nagyobb területű arcszőrzet pótlás esetén

Teljes arcszőrzet felépítése, vagy az orcákon lévő nagyobb kiterjedésű hiányok pótlása részben a tarkó területéről kinyert hajszálakkal történik. A follikuláris egységek kivételét a hajátültetések során is használt SafeSystem vagy Trivellini FUE módszerrel végezzük, biztosítva ezzel a maximális eredményt.

Fontos megjegyeznünk, hogy a hajból átültetett szálak egy idő után az arcszőrzetre jellemző karaktert veszik fel, tehát a hajjal beültetett nagyobb területek is természetesen fognak kinézni.

A szakállbeültetés menete

Attól függően, hogy kisebb, vagy nagyobb területről szeretnénk eltávolítani a szőrtüszőket, tervezzük meg a szakállat. A megfelelő donorterület kiválasztása után a kívánt hosszúságra nyírjuk a szőrt/hajat, majd helyi érzéstelenítést alkalmazunk. Ezt követően a hajbeültetések során használt módszerrel fájdalommentesen vesszük ki a megfelelő graftokat és ültetjük át a kívánt területre. A tüszőegységek beültetése a szakáll szőrök természetes tulajdonságait mimikálva történik különös tekintettel az egyén egyedi sajátosságaira.

  • Előtte
  • Utána

Kérjen visszahívást! Kérjük töltse ki űrlapunkat és kollégánk a megjelölt időpontban visszahívja Önt.

Elfogadom az adatkezelési irányelveket