Szakállbeültetés

Mit tehet az akit a természet nem áldott meg egységes arcszőrzettel, vastag tömött szakállal?
Napjainkban reneszánszát éli az igényes arcszőrzet-növesztés, és a borbélyszolgáltatások is egyre több fodrásznál jelennek meg újra. A dús, szépen trimmelt szakáll és bajusz a férfiak körében igen nagy divatnak hódol, egyes közösségek (hipszterek, lumbersexuals) pedig egyenesen fétisként kezelik.
A szakállbeültetés képviseli jelenleg az egyetlen olyan megoldást, amellyel elérhető, hogy akár egy babaarcú férfi dús szakállt növesszen. A hiányos arcszőrzet sem lehet akadály, így ami genetikusan nem adatott meg, az szakállbeültetéssel orvosolható.
Az elv és a technológia ugyanaz mint a hajbeültetések során: donorként a páciens tarkótájékáról kinyert haját használjuk, leszámítva azt az esetet, amikor az apróbb szőrzet hiányokat pótoljuk. Ilyenkor ugyanis az áll alatti szakállrész is megfelelő mennyiségű szőrszálat tud biztosítani.
Szakállbeültetés

Szakáll beültetésének tervezése

Hiányos arcszőrzet esetén


A hiányos szakállnak több oka lehet: stressz, gyógyszer, foggyulladás, de akár egyszerű genetikai okokra is visszavezethető. Ilyenkor természetesen fontos ezek tisztázása, és csakis ezután vághatunk bele a szakállbeültetés tervezésébe. Az apró, pénzérményi hiányok pótlására általában mindenkinek van megfelelő mennyiségű szőrzete az áll vonala alatt is. A nyaki részen található szőrszálakkal biztosítani tudjuk, hogy a foltok területére is ugyanolyan minőségű szőrzet kerüljön, mint a környező szakáll.

Nagyobb területű arcszőrzet pótlás esetén
Teljes arcszőrzet felépítése, vagy az orcákon lévő nagyobb kiterjedésű hiányok pótlása a tarkó területéről kinyert hajszálakkal történik. A kivételt a hajátültetések során is használt Trivellini Mamba Long Hair módszerrel végezzük, biztosítva ezzel a maximális eredményt. Fontos megjegyeznünk, hogy a hajból átültetett szálak egy idő után az arcszőrzetre jellemző karaktert veszik fel, tehát a hajjal beültetett nagyobb területek pótlása után is természetesen fognak kinézni.

Szakállbeültetés menete

Attól függően, hogy kisebb hiányt pótolunk, vagy teljes szakállat tervezünk, a megfelelő donorterület kiválasztása után a kívánt hosszúságra nyírjuk a szőrt/hajat, majd helyi érzéstelenítést alkalmazunk. Ezt követően a hajbeültetések során használt módszerrel fájdalommentesen vesszük ki a megfelelő graftokat és ültetjük át a kívánt területre.

Mennyi hajszál szükséges a szakállbeültetéshez?

  • Kisebb hiányok pótlására akár már 200 graft is elegendő az áll alatti szakállból, ami jelen esetben ugyanennyi szőrszálat is jelent, mivel arcszőrzet pótlása esetén átlagosan 1 graft 1 hajszálat tartalmaz. A kellő szám meghatározása azonban méréssel pontosítható.
  • Pajesz korrekciójára is elegendő lehet oldalanként 200 graft, amennyiben ezt hajszálból végezzük, úgy 200-200 hajszál.
  • Orcánként két szimmetrikus, nagyobb terület beültetésére szükség lehet akár nagyobb mennyiségre is (300-500 graft). Ebben az esetben az áll alól kinyerhető mennyiségű szakáll szőrzet nem elegendő, így a maximálisan kivehető számú szakáll szőrzetet kinyerjük, majd ezt hajszálakkal vegyítve ültetjük az orcák területére.
  • Teljes szakáll felépítésére nagyrészt hajból kerül sor, ez 3000 hajszálat is jelenthet az orcák nagysága és a kívánt szakállvonal függvényében.
szakállbeültetés

Ingyenes, kötelezettségmentes konzultáció

Home

Luca

Home

Anna

form section