I-PRF terápia

Az I-PRF terápia alkalmazása a férfi és női hajvesztés estén is nagy hatékonysággal alkalmazható, a kezelés a legtöbb estben igazoltan állítja meg a hajhullást, és jelentős eredmény elérésére képes a hajszálak megerősítése, és az alvó tüszők újra aktiválásában egyaránt.

Hajbeültetéssel kombinálva, nem csak a meglévő hajszálakra fejti ki jótékony hatását, hanem a regenerációs folyamatban is fontos szerepe van a frissen áthelyezett graftok esetében. Az I-PRF terápia segítségével gyorsabban és ellenállóbban bukkannak ki az új hajszálak az átültetett graftokból. A PRF fibrinben és leukocytákban is “gazdag” és mentes heparintól és mindenféle más adalékanyagtól.

A PRF fibrinje olyan növekedési faktorokat tartalmaz, mint a PDGF, TGFb, IGF, VEGF, elősegíti a felszín szöveteinek, valamint a csontszövetnek a gyógyulását, jó neo-angiogenezist és gyorsabb sebgyógyulást előidézve.

i-prf terápia

Az I-PRF kezelés ára bruttó 95.000 Ft

Amely tartalmazza az eljárással kapcsolatos összes költséget, így más rejtett költség nem merül fel.
Csomagár: 4db I-PRF kezelésből álló sorozat előrefizetés esetén bruttó 300.000 Ft. 

Az I-PRF kezelés előnyei

 • 100%-ban biokompatibilis biztonságos (saját szövetet tartalmaz), így a szervezet nem idegen anyagból, hanem a saját sejtjeiből regenerálódik és épül újjá.

 • Erősen bakteriosztatikus tulajdonságokkal bír, védelmet nyújt a baktériumokkal, vírusokkal szemben. Így megelőzhető a gyulladás, a sebfertőződés és az ezeket kísérő kellemetlen tünetegyüttes. Ebből adódóan gyors és problémamentes a regeneráció.

 • Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, a sebészi beavatkozással egyidejűleg, így a kezelt felületen azonnal elindulhat a regenerálódás.

 • Felgyorsítja a szövetregenerációt, sebgyógyulást.

 • Elősegíti a felszíni szövetek valamint a csontszövetek gyógyulását, és gyorsabb gyógyulást előidézve védi a gyógyulási folyamatot.

 • Mátrixot képez, mely formát ad a végleges szövet alakjához. A kis erek ezekbe belenőve elkezdik a végleges szövetképződést. Elősegíti a szervezet önregenerálódását

 • Fájdalomcsillapító hatása van, már az első nap után szinte teljesen megszűnik a fájdalom.

 • A beavatkozás után antibiotikum adása nem szükséges, mivel a fehérvérsejtekben gazdag fibrindugó csökkenti a fertőzés veszélyét.

 • A fibrindugó a sebet nedvesen tarja, és elősegíti a vérerek kialakulását (angiogenesis), mely a jó sebgyógyuláshoz és a csontosodáshoz nagyon fontos.

 • Vérhígítót szedő pácienseknél is alkalmazható az eljárás, de ilyenkor pár perccel lassabban alakul ki a fibrindugó.

A I-PRF eljárás menete

 1. Az eljárás első lépéseként, a pácienstől vért vesznek és vénás vérét véralvadásgátlók hozzáadása nélkül centrifugálják. Az így elválasztott plazmában több, a sebgyógyulás szempontjából fontos alkotó egyszerre sűrűsödik fel. Ilyenek – többek között – a fibrin szálak, trombociták, leukociták, különböző citokinek.

 2. A vérmintát egyszeri centrifugálásnak vetik alá egy speciális centrifugában, semmiféle kezelést nem végeznek, s nem adnak hozzá antikoagulánsokat, bovin-trombint, nátrium-nitrátot vagy kalcium-kloridot.

  A centrifugálás végén három frakció különböztethető meg:
  – egy mélyebb szinten elhelyezkedő rész, mely a vörösvértesteket tartalmazza,
  – egy felszínes réteg, mely a vérlemezkeszegény plazmafrakciót tartalmazza,
  – egy köztes frakció, amely a vérlemezkében dús fibrin (PRF)-alvadékot tartalmazza, melyet aztán klinikailag alkalmaznak membrán formájában.

A fibrin szálak olyan fehérjék, melyek a véralvadás folyamatában játszanak fontos szerepet azzal, hogy szálaik segítenek a sebek lezáródásában, a seb összezáródásának felgyorsításában.

Ebbe a fibrinhálóba ágyazódnak bele a trombociták (vérlemezkék) és leukociták (fehérvérsejtek), melyek így egy védőréteget alkotnak a seben, ráadásul tovább maradnak aktívak, tovább látják el funkciójukat.

prf terápia
Hajbeültetés előtt-után

Kérjen visszahívást űrlapunk segítségével!

Scroll to Top