Harsányi Gergely – a növekvő homlokom miatt sokan zrikáltak…

Hogyan teltek a műtét előtti napjaid? Vártad már a beavatkozást?
Családtagjaim kérdezgették tőlem, hogy nem izgulok-e, de érdekes módon semmi izgalom nem volt bennem, mert egyrészt beszéltem olyannal aki átesett ilyen beavatkozáson, másrészt a HairHungary honlapján olvastam a tudnivalókról és láttam az interjúkat a páciensekkel, így tudtam mire számíthatok. A műtét előtt 3 nappal még EB selejtezőt játszottunk a kézilabda válogatottal, így igazán nem is volt időm izgulni.

Mi inspirált téged igazán, hogy a hajátültetés mellett döntöttél, korábban kipróbáltál esetleg más gyógymódokat is?
Amikor 20-as éveim első felében elkezdett fogyatkozni a hajam, megtettem mindent, hogy megállítsam a folyamatot. Abbahagytam a zselézést, komolyabb samponokat és szereket kezdtem el használni, még hajgyógyásznál is voltam, de sajnos semmi nem segített. Egyre többször zrikáltak a barátaim, hogy nő a homlokom, mígnem tavaly egy kézilabdás ismerősöm fel nem hívta erre a lehetőségre a figyelmemet: ő is megcsináltatta a hajbeültetést és az eredmény döbbenetes volt, pár éve még kopaszon, most pedig hajkoronával a fején mesélt nekem:) Látva ezt én is úgy gondoltam, hogy kipróbálom.

Meg vagy elégedve a beavatkozást végző doktornővel és a műtéti asszisztenciával?
Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a doktornőről és az asszisztenciáról is. A hihetetlen szakmai tudásuk és precizitásuk mellett a kedvességük és segítőkészségük fogott meg a legjobban.

Hogyan telt el ez a két nap, mivel kötötted le magad a műtét során?
Reggel 8-ra értem be a rendelőbe, ahol először az addig sem túl hosszú hajkoronámat nyírták le. Műtét közben beszélgettünk doktornővel és az asszisztensekkel, üzeneteket váltottam a családtagjaimmal, barátaimmal, újságot olvastam, délután pedig filmeket néztem. A Forest Gump hosszú évek után újra sikeresen lekötötte a figyelmemet.

Mennyire volt megterhelő szerinted?
A délelőttök teltek nehezebben, mivel akkor hason kellett lennem, de a délutánokat ülve már jobban viseltem. Mivel ezt a 2 napot erre szántam, sportolóként összességében jól viseltem a mozdulatlanságot.

Éreztél fájdalmakat?
Fájdalmat csak az első pár másodpercben éreztem, amikor az érzéstelenítő injekciókat kaptam, utána elzsibbadt a fejem és csak annyit éreztem hogy dolgoznak rajta. Délután egy pici nyomást éreztem a fejemben, de estére az is megszűnt.

Hogy telt az első éjszaka?
Az első éjszaka annyiban telt furcsán, hogy csak a hátamon feküdhettem, de kaptam fájdalomcsillapítót, így jól aludtam.

Jöhet a jól megérdemelt pihenés? Mikor kezdődik a felkészülés?
A Semmelweis Egyetemen van még kötelezettségem, most végzem az edzőit és gyakorlat lesz, de aztán valóban végre pihenés következik. A felkészülés később kezdődik, úgyhogy teljes 2 hétig ki tudok kapcsolódni.

További képek: HairHungary Klinika Facebook oldal

[visszahivas_kerese_section cim=”” leiras=””]

Scroll to Top