Lisztes Krisztián kopaszodása már a múlté

Lisztes Krisztián tapasztalatai a HairHungarynél végzett hajátültetéséről

Az 1990-es évek és az ezredforduló egyik legjobb magyar játékosa. 1993-ban, 17 évesen játszotta első mérkőzését a Ferencváros felnőtt csapatában. A remek középpályás, az itthon eltöltött 3 év alatt meghatározó játékossá nőtte ki magát. A Fradi 2-szeres bajnok, kupagyőztes és Bajnokok Ligája résztvevő a vezérletével. Az első magyar gólszerző a BL-ben. 2012-ben Krisztián feje búbján ékeskedő kopasz foltot már messziről ki lehetett szúrni. Ezen szeretett volna változtatni a többszörös válogatottsággal is büszkélkedő futballista, így korábban a HairHungary klinikán keresett erre megoldást.

A hazai klinika világszínvonalon végez ugyanis hajátültetési beavatkozásokat és szakorvosai külföldi testvérklinikákon is végeznek már műtéteket. A kétfordulós hajátültetési beavatkozás végeredményét gyakorlatilag nemrégiben lehetett „kihirdetni”, mivel a beültetett hajszálak regenerálódási ideje hozzávetőlegesen egy év.

A műtéti beavatkozás az úgynevezett SafeSystem-FUE2 fájdalommentes eljárásával történt. A tarkótáji donor területről egy félautomata „fegyverrel” kerültek át a hajszálak Krisztián búbjára. A hajátültetés jelentős változásokon ment át az utóbbi 10 évben, és ez a fejlődés szerencsére egyáltalán nem lassul. A Follicular Unit Extraction (FUE), azaz a graftonkénti hajátültetés alapmódszerének továbbfejlesztett változata a plasztikai sebészetben sokáig a leghatékonyabb hajbeültetési eljárás volt. Az idő elteltével azonban új eszközök váltak elérhetővé, ezért fontos kiemelni, hogy a beavatkozás idején ugyan a SafeSystem FUE2 volt a leghatátosabb módszer, jelenleg inkább a klinikánkon Magyarországon szinte elsőként elérhető Trivellini FUE eljárást alkalmazzuk.

„Az injekció előtt bekenték egy krémmel a fejbőrömet, ezzel is csökkentették az első fájdalomcsillapítók szúrását. Ezt követően már nem igazán éreztem fájdalmat, csak észleltem, hogy turkálnak a tarkómon. Reggel viszonylag korán kezdtünk, előző este pedig későn feküdtem ágyba, így a délelőtt folyamán vagy kétszer elbóbiskoltam.” – emlékszik vissza Lisztes a műtéti napra.

Az eredmény jól tükrözi, hogy Krisztián fején az úgynevezett vertex területen elhelyezkedő kopasz folt teljesen eltűnt, a tarkótájról kinyert hajszálak egészséges növekedésnek indultak és egy teljesen természetes végeredményt hozott Krisztián számára. Alább látható közvetlen a műtét előtti, majd az egy évvel későbbi állapot. Ha még több képet szeretne látni Lisztes Krisztiánról, kattintson ide!

Lisztes Krisztián: „Elégedett vagyok a mostani állapottal nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam! Örülök, hogy élhettem ezzel a lehetőséggel, mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, és mindemellett a klinika dolgozói profi tudásukkal hozzásegítettek ahhoz, hogy jobban érezzem magamat a mindennapokban. Köszönet mindenért!”