SafeSystem-FUE hajbeültetés

A SafeSystem egy fokkal a Trivellini FUE Mambánál régebben szabadalmaztatott eljárás, amely a FUE hajbeültetési módszer tökéletesítését szolgálta. Klinikánk orvosai jelenleg azon kevés sebészek közé tartoznak a világon, akik többek között ezt a technológiát is kínálják a pácienseknek. 

Hogy miért is működik?

Ezzel a technikai áttöréssel lehetőség nyílik a follikulusok precíz kivételére felesleges follikuláris károsodás nélkül, és azok nélkül a károk nélkül, amelyek a tradicionális FUE eljárás során elkerülhetetlenek voltak. A módszer szignifikánsan növeli a transzplantálható graftok számát a korábbi napi 300-400-as graftszámtól napi 2000 graft kivétele is elérhető.

Donorterület állapota hajbeültetés után

Azon pácienseink számára, akik nem rendelkeznek elég tarkótáji hajszállal ez a SafeSystem lehetővé teszi a hajszálak begyűjtését, vagy kivételét a test egyéb területéről is, így akár a mellkasról, a hátról, vagy akár a hasi régióból. Tekintettel arra, hogy a hajszálak minősége ezeken a területeken kevésbé jó, mint a fejbőrön, ez az eljárási mód legvégső esetben alkalmazható.

A pácienseknek alkalma nyílik arra, hogy klinikánk orvosaival megvitassa a testen lévő szőrszálak megfelelő alkalmazását.

Továbbá a SafeSystem segítségével klinikánkon lehetséges olyan egyedülálló follikuláris egységek izolálása és kivétele, amelyek akár 4-5 hajszálat is tartalmazhatnak.  A SAFE Scribe eszköz segítségével lehetővé válik a follikulusok precíz kivétele, minimális follikuláris károsodással.

Tovább az előtte-utána galériába

Mi is valójában a SafeSystem:

A megnevezés egy olyan szabadalmaztatott technikát a Follikuláris Egység Extrakció módszerét jelenti, amelynek a neve SafeSystem (Sebészi Továbbfejlesztett Follikuláris Extrakció),  ez a forradalmi áttörés a jelenleg elérhető második leghatékonyabb hajbeültetési eljárás a plasztikai sebészetben, egyenesen a legújabb Trivellini FUE Mamba után.

A Harris SafeSystem nemcsak a betegek számára kényelmesebb, de az átültetendő graftok számára is kisebb traumával jár, valamint a pontszerű hegesedés mértéke a szem számára gyakorlatilag láthatatlanná vált a hagyományos technikákéval szemben. 

Az épségben kivett graftok száma nagyban növeli a folyamat pozitív hatékonyságát. A SafeSystem során a SAFE Scribe eszközt használják. Ez az eljárás lehetőséget teremt azok számára is a hajbeültetésre, akiken a standard FUE eljárás nem tudott segíteni, így például a göndör, hullámos hajú, az afroamerikai és az őszülő pácienseken, illetve a nagyon nagy mértékben lecsökkent, sérülékenyebb „hajszálak” esetében (világosbarna, szőke hajú páciensek) a graftok sérülésének az esélye.

A göndör ill. akár már az enyhén hullámos haj gyökere gyakran megtartja hullámos, ún. „kanyargós” tulajdonságát a fejbőrön belül is, ami azt jelenti, hogy a hajtüsző gyökerei gyakran nem egyenesen futnak, hanem elkanyarodnak. Így a hagyományos FUE-eljárással, ahol különböző átmérőjű titánvégű, vagy más szerkezetű apró (0.5-1.0 mm) átmérőjű pengeéles körkéseket használnak, a SafeSystem egy jóval tompább végű eszköz (lásd. 3 lépcsős FUE, a SafeSystem elődje), amely forgó mozgást alkalmazva „körbemozog” a hajtüsző körül. Így a bőrbe nem egy pengeéles eszközzel hatolunk be, hanem egy tompa véggel, és nem vágjuk el az esetlegese kiálló szövetrészeket, kanyarodó hajgyökeret. Így nyerhető ki épségben az akár 4-5 hajszálat tartalmazó tüsző, ami a régi (FUE) eljárással lehetetlennek tűnt.

Graftmennyiség minták

 

Emellett a páciensek számára további előnyökkel jár az eljárás:

 

 • A páciensek döntő többségén elvégezhető az eljárás

 • A kisebb follikuláris sérülések miatt megnő a kivehető donor follikulusok száma

 • A beültetés után az eredmény sokkal természetesebbnek tűnik mivel a sebész a haj karakterisztikáját is megválaszthatja a beültetendő graftok száma mellett. 

 • Begyűjthetőek hajszálak jobb minőségű hajat kínáló területekről pl: tarkó és fül mögül

 • Csökken a posztoperatív fájdalom

 • Csökken a gyógyulási idő

 • A módszer a FOX negatív páciensek számára is kivitelezhető

 • A módszer azon páciensek számár is ideális, akiknek eddig nem volt remény a hajátültetésre

 • Hullámos, göndör haj esetén a jelenlegi egyetlen biztonságosan működő módszer, amely garantálja, hogy hajszálait épségben emeljük ki és tesszük a kővánt területre!

 • Szöke és vékony szálú haj esetén, ill. olyan esetekben, ahol a tüsző nem elég vastag szintén a SAFE-system garantálja a megoldást

 • Afro Amerikai és őszülő páciensek számára a módszer hatékonysága szignifikáns

Jelentkezem