A Mezoterápia alapjai II. A Dermaroller

Dermaroller, avagy a mezoterápiák megbízható kiegészítője

Cikksorozatunk második részében megismertetjük Önnel a Dermaroller működési elvét, előnyeit és kockázatait, valamint, hogy milyen hatással van a hajhullásra. Amennyiben lemaradt volna a Mezoterápiás kezelés alapjairól, előző írásunkban bepótolhatja.

Hogyan néz ki a Dermaroller?

Kezdjük is a legelején. A Dermaroller egy egyszerű, otthon akár puszta kézzel is könnyen használható készülék, melynek markolatához egy henger van rögzítve, amit néhány milliméter hosszú tűk ékesítenek. A Derma hengert eredetileg a bőrhibák korrigálására hozták létre, de idővel rájöttek, hogy az androgén alopecia (örökletes hajhullás) ellen is hatásos.

A Dermahenger működési elve

A készüléket szimplán átgördítjük a hajhiányos területen, így a tűk a szövethez nyomódnak, át is lyukasztják azt. Ebből látszik, hogy a hengert egyedül is meglehetősen egyszerű használni, azonban mégis vannak buktatói, melyekről a későbbiekben ejtünk szót. Felmerülhet a kérdés, hogy ez miért jó egyáltalán? A haj növekedése alapvetően olyan génekre támaszkodik, amelyek elősegítik az új hajsejtek fejlődését. Ehhez szükség van a fejbőrt és a test többi részét takaró kis nyílásokra, hogy a hajhagymákon belül megindulhasson a növekedés. A szőrsejtek termeléséhez számos vegyi anyag szükséges, amiben az ember regeneráló képessége nagy szerepet játszik.

A Dermaroller pont ezt a képességet használja ki, hiszen amikor a tűket a bőr mentén gördítjük, kisebb felületi sebeket ejtünk a szövetben. Ezért a test beindítja a helyi immunfolyamatokat, hogy a sérült területeken új bőrt hozzon létre, felszabadítva ezáltal az emberi növekedési hormont és más anyagokat. Megalapozott tény, hogy a megfelelő eljárással újraindítható a haj növekedése a ritkuló területeken, így viszonylag rövid időn belül látványos eredmények szemtanúi lehetünk.

Különösen fontos a megfelelő eljárás hangsúlyozása, hiszen sokszor nem elég magára a készülékre hagyatkoznunk. A mezoterápiák egyik fontos lépése ugyanis az optimális “koktél” adagolása, amit szakértőink a konzultációs időszak alatt állítanak össze. Ahogy előző cikkünkben már részleteztük, a fejbőrbe fecskezendő anyagok semmiféle adalékot nem tartalmaznak, csakis a szükséges elemeket.

Otthon, vagy ne otthon?

Ezt a bekezdést talán a Dermaroller árképzésével érdemes kezdeni, így könnyebb megválaszolni a fenti kérdést. Egészen széles skálán árazzák be a terméket mind itthon, mind külföldön. Átlagosan 5 és 25 ezer forint között mozog egy henger ára, azonban ez csak az egyéni felhasználást tartalmazza. Sokan nem tudják (és ezáltal csalódnak a termékben), hogy a hatékonyságához nagyban hozzájárul a klinikai kezelés adekvát szakemberek segítségével. A kezelés, ha a helyi érzéstelenítést is belevesszük, 30-40 perc alatt elvégezhető.

Persze ha valaki az otthon kényelmében szeretné dúsítani koronáját anyagilag mindenképpen jobban jár, hiszen körülbelül harmadába kerül így a módszer. Ennek a variációnak azonban jelentős hátrányai vannak, mert az illető általában:

  • nem látja fejbőrének bizonyos részeit

  • nem tudja mekkora nyomást kell alkalmazni (és mennyi ideig)

  • nem képes olyan szögben megcélozni a területet, mint egy szakember

  • konzultáció nélkül nem ismerheti a megfelelő tű méretét

  • nem kap kiegészítő kezelést, mint például mezoterápiás koktélokat, vagy más regeneratív terápiát

Általános vélemény a dermatológusok körében, hogy bőrünk mikroinjekciózását nem érdemes otthon végezni, mivel az esetlegesen fellépő mellékhatásokat egyedül jóval nehezebb kezelni.

 

Itt a HairHungarynél arra törekszünk, hogy a lehető legszélesebb körben tájékoztassuk vendégeinket a lehetőségeiről. Ha felkeltette érdeklődését a mezoterápiának ezen módja, esetleg nem kapott választ kérdéseire, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! A további hasznos információkért pedig kövesse be Facebook oldalunkat!

Jelentkezem

Vissza