A Mezoterápiás Hajkezelés alapjai I.

Hatásos-e, hogyan működik, mik a mellékhatások?

A mezoterápiáról tömören

A terápia lényege, hogy fokozzuk a fejbőr anyagcseréjét, serkentve ezzel a keratin képzést és a hajszálakat létrehozó sejtek osztódását. De hogyan érjük ezt el? Nos, ha belátható időn belül szeretnénk látványos eredményeket, akkor a mezoterápia közben használt mikroinjekciókra kell hagyatkoznunk, amiket közvetlenül a hiányos területre fecskendezünk be.

A hajhullás okai

Egészséges haj mezoterápiaMost pedig beszéljünk arról, hogy miért is foglalkozunk ennyit ezzel az égető problémával. A hajhullás szinte mindenkit érint, sajnos ez a fenomenon kortól és nemtől függetlenül megtörténik. A férfiakat leggyakrabban érintő hajhullás, a férfias hormonális eredetű hajvesztés - ismertebb nevén férfias kopaszodás - ez ritkábban az androgén (férfi nemi hormonok együttes neve) túltermelődése, gyakrabban pedig a rájuk adott reakció miatt lehetséges. Sajnos egyre általánosabb jelenség a koraérett fiatalemberek panaszkodása az egyre gyakoribban elhullajtott hajszálakra. Ezzel szemben a nőknél a hajveszteséget pont az ellentétje, az ösztrogén szint csökkenése okozza. Ez többnyire a menopauza utáni állapotban, tehát egy későbbi életfázisban jelentkezik.

A fentebb felsoroltak csupán az általános hormonális változások által okozott folyamatok, a hajhullásnak azonban számtalan oka van, amit nem lehet ilyen egyszerűen általánosítani. A helytelen táplálkozás, vitaminok és ásványi anyagok hiánya, vagy a rossz genetika mind-mind hozzájárulnak koronánk ritkulásához.

A mezoterápia első lépése

Mint minden kezelés, itt is egy állapotfelméréssel kezdődik az eljárás. Fontos a jó diagnózis felállítása, ugyanis a mezoterápia különlegessége, hogy rendkívül jól egyénre szabható. Ha tudjuk, hogy milyen anyag hiánya okozza a hajhullást, akkor a befecskezendő szérumot a megfelelő arányban állítjuk össze. Például, ha a páciensnél gyulladást állapítunk meg, organikus szilikonnal egészítjük ki az oldatot.

Egyik leggyakoribb kérdés, hogy az injekciók tartalmaznak-e mesterséges adalékokat. A válasz természetesen NEM. Kulcsfontosságú, hogy a fejbőrbe csakis vegytiszta anyagok kerüljenek, különben allergiás reakciót válthatunk ki. (A hajbeültetéssel kapcsolatos legfőbb kérdésekért kattinson ide)

Pontosan hogyan is működik a terápia?

mezoterápiás kezelés

Az állapotfelmérés után meg is kezdődhet a kezelés. Átlagosan 30-60 perc közé esik egy alkalom, amit aztán hetente, ritkább esetben két hetente kell megismételni több hetes periódusban. Mivel a hajtüszők 2-3 mm mélyen vannak a fejbőrben, oda kell eljuttatni a serkentő szérumot az erre a célra létrehozott mikroinjekciókkal.

Aggodalomra semmi ok, tapasztalatunk szerint a beavatkozás nem jár fájdalommal, maximum némi kellemetlen érzés, esetleg bizsergés érezhető. Az oldat fő összetevői elsősorban az elasztin és kollagén, ami magához a bőr katalizáláshoz kell. 

A munka nagy részét azonban a a tesztoszteron-DHT átalakulásáért felelős hatóanyagok, a bőr további építőelemeiként szolgáló aminosavak, és a keringést támogató hatóanyagok végzik el, utóbbiak továbbá stimulálják a bőrbe épült fehérjéket, serkentik a hajnövekedést és csökkentik a gyulladás mértékét.

Egyéntől függően már a harmadik alkalom után látványos javulás érzékelhető, de esetenként előfordul, hogy 5-6 alkalom is szükséges hónapokra lebontva.

Mellékhatások és a kinek nem ajánljuk szekció

A mezoterápia sikerességéhez sokat hozzátesz, hogy csak nagyon ritkán keletkeznek mellékhatások, és ha meg is történik csekély áldozat a dús haj érdekében. A legáltalánosabb a véraláfutás, amely egy hét alatt felszívódik, valamint a fejbőrben érzékelhető fájdalom, amely a kezelések utáni 24-48 órában elmúlik.

A mezoterápia szinte bárkin elvégezhető, vannak esetek azonban, amikor nem ajánljuk pl. terhesség/szoptatás idején, vérzékenység esetén, vagy ha a konzultáció során allergiát állapítunk meg valamely hatóanyagra.

Természetesen klinikánk is rendszeresen végez mezoterápiás kezeléseket, amennyiben kérdése van, esetleg terápiára jelentkezne, az alábbi gombra kattintva megteheti! A további hasznos információkért pedig kövesse be Facebook oldalunkat!

Jelentkezem

Vissza