A természetes hajvonal 1. rész

Orvosaink a konzultációk során számtalanszor szembesültek olyan kérésekkel, ami szimplán a hajvonal természetes rekonstrukcióját illeti.

Pácienseink nem csak teljes kopaszsággal keresnek fel minket, sokszor csupán az előlről eltűnt, fiatalkori hajvonalat szeretnék visszaállítani. A következő két részes cikkben bemutatjuk, hogy milyen szakmai elvek és technikák mentén dolgozunk, hogy eredményeink az alább is látható módon a lehető legtermészetesebb hatást tükrözzék.

Még több eredményért és látható hajvonal változásokért kattintson a következő gombra:

Előtte-utána galéria

A cikk a természetes hajszál alapvető vizuális jellemzőit és azok reprodukciójához használt technikákat tárgyalja. Ezenkívül a cikk második részében egy szisztematikus, újszerű megközelítést mutatunk be Önöknek a természetes hajszálak következetes létrehozására. Második rész: A természetes hajvonal 2. rész

A természetes hajvonal létrehozása

Az orvostudomány fejlődésével mi is jobban felkészültünk arra, hogy olyan hajvonalakat hozzunk létre, amelyek megfelelnek a felénk támasztott magasabb elvárásoknak. Ez részben a hajszálrégióban nagyobb számban használt természetesebb és finomabb struktúrájú follikuláris egységeknek (FU=follicular unit) köszönhető.

A FU-k új lehetőségeket adtak nekünk, melyekkel könnyen új hajvonalat hozhatunk létre. Másfelől viszont ugyanilyen fontos szempont volt a normális hajvonalakat alkotó vizuális jellemzők jobb megértése és felismerése.

Az új hajvonal berajzolása először a konzultáció során történik meg (balra), másodszor pedig a műtét napjának kezdetén (jobbra)!

 

A fenti képen páciensünk konzultációja látszódik másik szögből és a 9 hónappal későbbi eredménye egy minimálisnak mondható sűrítés után.

 

A természetes hajvonal létrehozása mindig is a sikeres hajbeültetés egyik legfontosabb eleme volt. A természetes hajvonal létrehozásának képessége az évek során drámaian megnőtt, minek köszönhetően sokan teljes és természetes hajszálakat ígérnek promóciós anyagaikban.

Nem csoda, hogy idővel a páciensek elvárásai is emelkedtek. Szimplán azért, mert a legtöbb klinika számára ma már elérhető a könnyebben kezelhető FUE (Follicular Unit Extraction) módszer, nem jelenti azt, hogy ennek használata egyenlő lenne a naturális hajvonal létrehozásával. Ehhez szükséges megértenünk azt is, hogy a természet miként képezi azt, hogyan épül fel pontosan ez a kritikus terület.

A hajvonal három régiója

Számos kiváló cikk létezik a hajvonal kialakításáról. A többség azonban csak a hajvonal legelülső szegélyére koncentrál, amelyet általában átmeneti zónának neveznek. Ezzel szemben hasznosnak tartjuk elképzelni a hajvonalat úgy, mint egy nagyobb, kiterjedtebb, körülbelül 2-3 cm mély régiót, amely a kopasz homlokot a központi sűrűségű területtel összeköti.

A fent említett, kiterjesztett hajszálrégió három kisebb zónára osztható: Az elülső rész, melynek neve a hagyományos átmeneti zóna. A hátsó részt nevezzük a meghatározott zónának és egy kis ovális terület a meghatározott zóna középső részén, az úgynevezett frontális tincs. Mindhárom zóna egyedülállóan hozzájárul a hajvonal általános megjelenéséhez.

A természetes hajvonal 2. részében ezt a három régiót bontjuk tovább és fejtjük ki, hogy mi alapján lehet meghatározni a leendő hajvonal természetességét és sűrűségét. Kövessék figyelemmel!

Önt is érdekli a hajbeültetés?

Nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30/552-0940 telefonszámon, vagy kérjen visszahívást az alábbi gombra kattintva!

Jelentkezem

Vissza