A természetes hajvonal 2. rész

Előző blogbejegyzésünket folytatván jelentkezünk a Természetes hajvonal 2. részével. Az ígértek szerint részletesen átvesszük a hajvonal főbb zónáit, hogy végül egy átfogó képet kapjon a kedves olvasó a hajbeütetés eme kritikus területéről. Kezdjünk is bele:

*A természetes hajvonal 1.részét az arannyal szedett szavakra kattintva tudja elolvasni! Alább pedig ékes példáját tekintheti meg egy közepesnek mondható graft mennyiségből létrehozott új és természetes hajvonalnak:

A természetes hajvonal átmeneti zónája:

Az átmeneti zóna a hajvonal első 1-5 cm-jéből áll. A hajvonal elején szabálytalannak kell lennie, de ahogy haladunk a fejtető felé fokozatosan több szabályosságot lehet felfedezni, mire eléri a meghatározott zónát. A normál átmeneti zónák szoros megfigyelése számos olyan konkrét elemet tár fel, amelyek együttesen hozzák létre ezt az összhatást. Az összhatás pedig a következő két tényezőből áll össze:

Mikroregularitás - Fontos a sűrűség megváltoztatása az átmeneti zóna mentén. A normál hajszálak alapos vizsgálata azt mutatja, hogy a két oldali, „szakaszos”, háromszög alakú, nagyobb sűrűségű területek nagyban hozzájárulnak a szabálytalanság megjelenéséhez. A szabálytalanságnak ezt a formáját „mikro-szabálytalanságnak” nevezik, mivel csak közelről vizsgálva tűnik fel. Természetes tendencia hajbeültetés során, hogy az átmeneti zónában ez a mikroregularitás okozta hiányt pótolják a szakmeberek, azonban ezt az berögződést el kell hagyni, hogy megakadályozzuk a túl egyenes megjelenésű hajvonal kialakulását. 

Makró-szabálytalanság - Ha valaki hátrébb áll, és a hajszálakat a távolból vizsgálja, akkor az elülső szegély útja inkább kígyózó görbületű, mint lineáris. A szabálytalanságnak ezt a formáját „makro-szabálytalanságnak” nevezik, mert ez akkor tűnik fel, ha a hajszálakat távolról figyeljük meg. A mikro- és makro-szabálytalanság együttesen működik az átmeneti zónában, hogy természetes megjelenésű hajvonalat hozzon létre.

 

Mint látható, a teljesen eltűnt hajvonal rekonstruálása a szakma egyik legnagyobb kihívása. Ilyenkor nem elég az előzetesen jól berajzolt hajvonal vonalát követni, hanem a kezelőorvos képzettségén múlik, hogy az új hajvonal természetesnek hat-e. A képen balra a konzultáció, jobbra pedig a műtét napja látható, a végső eredményért pedig görgessen lejjebb!

 

Az átmeneti zóna elülső részén csak az egy hajszálas FU-kat szabad használni, különben túl sűrű hajvonalat hozunk létre. Előfordul, hogy az átmeneti zóna előtt szétszórtan néhány elszigetelt, nagyon finom szőrszál, az úgynevezett „őrszem” szőrszál található. Az átmeneti zóna szélességét és sűrűségét a hajhullás súlyossága alapján kell beállítani.

Minél nagyobb a hajhullás mértéke, annál szélesebbnek és diffúzabbnak kell lennie ennek az átmeneti zónának, utánozva azt a mintát, amelyet akkor tapasztalunk, amikor a természetben súlyosabb hajhullás következik be. 

Eredményekért és több hajvonal változásokért kattintson a következő gombra:

Előtte-utána galéria

A természetes hajvonal meghatározott zónája:

A meghatározott zóna az a 2-3 cm széles terület, amely közvetlenül az átmeneti zóna mögött helyezkedik el. Ezen a területen a hajszálnak magasabb fokú sűrűséget kell kifejlesztenie, de mégis teljesen természetesnek tűnik a szoros vizsgálat során.

A két és három hajszálas FU csoportosulása ezen a területen sűrűbb képet mutat hajvonalunkról, így korlátozza az átmeneti zóna mellett látható távolságot. Ez a vizuális effektus épp ezért nem úgy jön létre, hogy a haj közvetlenül az átmeneti zónában nő ki, mert akkor a haj természetellenesen egyenes vagy szilárd vonallal jelenne meg.

A képeken jól kivehető a beültetett graftok növekedése. Balra az egy hetes eredmény, jobbra az egy éves eredmény látható. 1510 graft került átültetésre.

Elülső tincs terület:

A homlokcsomó egy kicsi, de esztétikailag jelentős ovális terület, amely a meghatározott zóna központi részét közvetlenül a középvonalban lévő átmeneti zóna mögött fedi. Amellett, hogy nem észlelhető, ennek a területnek még nagyobb sűrűségűnek kell lennie, mint a meghatározott zóna többi részének.

Jelentőségét mi sem tagadhatná jobban, mint az az optikai csalódás, melyet akkor láthatnánk, ha egy szinte teljesen kopasz emberre nézünk, akinek csakis az elülső tincs területe nem hiányos. Oldalról nézve azt a benyomást keltené, hogy dús haja van, azonban a valóság mást mutat.

Ezennel el is érkeztünk két részes cikksorozatunk végéhez, reméljük kellő információval tudtunk szolgálni a természetes hajvonal létrehozásával kapcsolatban. Tudjuk jól, hogy a legtöbb klinikán nem határozzák meg és mérik fel ilyen pontosan a hajvonalak régióit, azonban a szakmaiságot szem előtt tartva igyekszünk bemutatni Önnek, hogy orvosaink milyen szoros elveket követve avatkoznak bele a természet folyamába.

Önt is érdekli a hajbeültetés?

Vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30/552-0940 telefonszámon, vagy kérjen visszahívást az alábbi gombra kattintva!

Jelentkezem

Vissza