Mennyire tartós a hajbeültetés?

Bizonyosan Ön is találkozott már komoly hajhullással küzdő ismerősével, aki arról panaszkodott, hogy nem talál tartós megoldást a problémájára. 

A különböző hajnövesztő szerek csak ideig-óráig jelentenek javulást, s hiába szokott le a hajhullásért felelős negatív tevékenységekről (helytelen táplálkozás, stressz, dohányzás) egyszerűen úgy érzi, nincs életre szóló megoldás. Ez a megállapítás azonban téves, hiszen mára már a teljes egészében kiforrott hajbeültetési szabadalmaknak köszönhetően életünk végéig dús hajat viselhetünk, ám ennek vannak feltételei…

Hosnyánszky Norbert immár 9 éve, hogy igénybe vette hajbeültetés szolgáltatásunkat. A kép (jobbra) ezt a 9 éves tartósságot tükrözi. Norbert videóját az arannyal szedett szavakra kattintva tudja megtekinteni.

 

A hajbeültetés eredményességét, tartósságát befolyásoló tényezők:

  • Akármelyik klinikát is látogatja meg, a kezelőorvos kötelessége, hogy a konzultáció során helyesen mérje fel a páciens állapotát és hozzon létre egy egyénileg rá illő műtéti tervet. Mivel két egyforma ember nem létezik nem lehet “csomagokban” ajánlatot adni, az egyéni eljárás egy ilyen volumenű beavatkozásnál komoly feltétel.

  • A konzultáció során továbbá szóba kerülnek az általános egészségügyi állapotot befolyásoló tényezők (amik természetesen hatással lehetnek az egészséges hajhagymák és a hajhullás közti összefüggésre is), mint: dohányzás, diabétesz, érrendszeri betegségek, akut betegségek etc.

  • Maga a műtéti terv. Előfordul ugyanis, hogy a hajátültetés több alkalomra korlátozódik, vagyis, hogy különböző okok miatt elsőre nem hozható létre a páciens által elvárt, sűrű eredmény. Ennek oka lehet a nem megfelelő donor terület, vagy a befogadó területen jelentkező, fejbőrt vagy magát a hajszálat érintő betegség pl. Androgén Alopecia esetén.

Remek példa az imént említettekre fenti páciensünk, kinek már a konzultáció során felvázoltuk, hogy minimum 2 beavatkozás szükséges. Nem sokkal a második hajbeültetése után megnövekedett magabiztosságról és egy sokkal pozitívabb kisugárzásról számolt be nekünk, melyet elmondása szerint első sorban környezete érzékelt.

 

  • A hajbeültetés utáni előírások pontos követése. Egy korábbi cikkünkben (arany szavakra kattintva megtekintheti) már értekeztünk arról, hogy pontosan mi és mikor történik hajbeültetés után. A műtét végeztével a kezelőorvos még egyszer elismétli a teendőket, amik a teljesség igénye nélkül a következőek: Nyakpárnán alvás, sóoldat permetezése, napfény és izzadás kerülése stb.

  • A kiemelt graftok tárolásának módja és a hajbeültetést végző gép paraméterei. Ezt valószínűleg nem kell túlmagyarázni. A beavatkozást célszerű mindig a legújabb eszközökkel végeztetni, hiszen így garantálható legnagyobb biztonsággal a kivett graftok épsége és a fejbőrt érő műtéti trauma minimalizálása. (Jelenleg a piacon elérhető legmodernebb hajbeültetés eszköz a Trivellini FUE Mamba.)

  • Páciens elvárásainak racionalizálása - Az eredmény plasztikai beavatkozásoknál meglehetősen szubjektív megítélésen alapul. Megesik, hogy már a konzultáció során kiderül, hogy nem lehet eleget tenni páciensünk kérésének, például mert nem megfelelő a donor területe. Ilyenkor közös nevezőre kell jutni, hogy mi az az optikai eredmény, amivel páciensünk megelégszik és sebészeti szempontból még kivitelezhető. 

Éliás Gyula hajbeültetésére 2016 elején került sor. A jobb oldali kép 4 évvel beavatkozása után készült. Előtte-utána galériáját az arannyal szedett szavakra kattintva érheti el.

 

Szélsőséges esetben előfordul, hogy a kezelőorvos a diagnosztika felállítása során arra a következtetésre jut, hogy páciensünkön nem végezhető el a hajbeültetés. Ekkor alternatívaként regeneratív terápiáink közül szokták a hozzájuk legjobban illőt választani.

Mennyire tartós a hajbeültetés? Meddig maradnak meg a beültetett hajszálak?

A fenti kérdések természetesen szinte minden konzultáció során elhangzanak. A megnyugtató válaszunk pedig, hogy a jól elvégzett hajbeültetés egy életre szól. Ennek a magyarázata, hogy egy ideális állapotban egészséges szőrtüszők kerülnek átültetésre a kopaszodó területre.

A klinika több, mint 12 éves pályafutásának köszönhetően első eredményeink a FUE technika magyarországi megjelenésével  egyidősek, mely technikát azóta sikerült tökéletesre fejlesztenünk. A következő videóban például egy 10 éves eredmény látható:

 

Azonban a transzplantáció eredménye függ a páciens életmódjától, hajának típusától, korától és egészségi állapotától. Előfordul, hogy ahhoz, hogy a hajbeültetés eredménye a páciens elvárásainak megfeleljen, több beavatkozásra is szükség lehet. Ez általában a konzultáció során felmerül és a legtöbb klinika ehhez mérten ad árajánlatot a későbbi félreértések elkerülése végett.

Az eljárással kapcsolatban viszont aggodalomra semmi ok, mára a legtöbb klinika korszerű eszközökkel és technikával dolgozik, hogy Ön is visszanyerhesse megrendült önbizalmát. Büszkén állítjuk, hogy szakmai felkészültségünknek köszönhetően a lehető legmagasabb arányban hozunk létre sikeres hajbeültetés eredményeket, melyekről előtte-utána galériánkban megbizonyosodhat.

Gergő fotói ugyan "csak" egy 3 éves eredményt tükröznek, azonban az alábbi videó 7 évvel hajbeültetése után készült. Jól kivehető, hogy eredménye még mindig fiatalkori hajának sűrűségét mutatja.

 

Önt is érdekli a hajbeültetés?

Érdeklődjön aktuális kedvezményeinkről, regeneratív terápiánkról, vagy magáról a hajbeültetésről telefonon +36-30/552-0940, élő chaten nyitvatartási időben, vagy kérjen visszahívást az alábbi gombra kattintva!

Jelentkezem

Vissza