A Mezoterápia alapjai III. Koktélok

A Mezoterápiás koktélok alkotóelemei

Elérkeztünk sorozatunk harmadik, egyben utolsó részéhez, melyben a mezoterápia sikerességét megalapozó (főbb) összetevőkről lesz szó. A piacon rengeteg különböző koktél kapható, mégis a legjobbak azok, melyeket egyénre szabva szakorvosok állítanak össze. Erről az előző két cikkben található részleteseb leírás, szintúgy, mint az eljárás menetéről és egy igen specifikus eszközről, a Dermarollerről. A kiemelt szavakra kattintva pótolhatóak a kimaradt tartalmak, a többiekkel együtt pedig vágjunk is bele.

A hatóanyagok elitje, a peptidek

Mezoterápiás kezelésA peptideket az őket felépítő aminosav-egységek száma szerint lehet csoportosítani. Ezek az aminosav-egység kapcsolatok olyan enzimek, amelyek a testben természetesen is jelen vannak, így hatékony lebontásuk nem jelent problémát. Érdekességként megemlíthető, hogy a 100 aminosav egység fölötti kapcsolatot már nem peptideknek, hanem fehérjének nevezzük.

Általában minél kevesebb láncból áll egy peptid, annál kisebb a molekulaszerkezete, ezért könnyen az érintett területre lehet juttatni őket. Egy átlagos mezoterápiás koktél körülbelül 50 hatóanyagot tartalmaz, így nem meglepő, hogy a peptidek magas számban és széles választékban képviseltetik magukat. Jó példa erre a hatásos Dermaheal HL koktél, aminek aktív komponensei többnyire az alábbiakból épülnek fel: GF sh-Oligopeptide-2, sh-Polypeptide-1, sh-Polypeptide-9, Réz Tripeptide-1 és ezzel még nincs vége.

A Palmitoyl Tripeptid-5 például arra ösztönzi a testet, hogy intenzív kollagén termelésbe kezdjen, valamint a fontosabb enzimek blokkolása miatt csökkenti a kollagén degradációját, ezért az anti-aging kezelések egyik kedvelt alkotóelemévé vált.

Minden világos, de melyik jó a hajnak?

A peptidek pozitív hatásait szinte a végtelenségig lehetne sorolni, ezért térjünk is rá arra, amiért a tisztelt olvasó valószínüleg ide kattintott. Ugyan a peptidek képezik a koktélok szerves részét, elengedhetetlen néhány másik anyag hozzáadása is a hajhullás ellen küzdők sikeréhez. A továbbiakban kiemelek néhány hatóanyagot, azonban tartsa szem előtt, hogy a kezelések előtti konzultáció során összeállított szérumok egyedisége miatt ez a felsorolás szinte biztosan hiányos lesz.

  • Vitaminok (A, C, D, E, Biotin, Niacin) - Antioxidánsok, sejtek stimulálása, vitalizáló hatás, öregedésgátlás

  • Ásványi anyagok - (Cink, vas, réz) - Ásványi anyagok bevitele nem csak a hajvesztés szempontjából lényeges, viszont a hajhagymák serkentésére nagy hatással van.

  • Organikus szilícium - Bőrregeneráció felgyorsítása, elasztikus rostok képzése, bőrfiatalítás

  • Hyaluronsav - Erősen hidratáló, megköti a vizet, így védőréteget képez a hajszálakon, elősegítve ezzel a hajszálak ragyogását.

  • Rézpeptidek - Nagy szerepük van a hajátültetés utáni időszakban, lévén rendkívül hatásos a regeneratív képességük, azonban a meglévő hajat is erősítik és stimulálják annak növekedését.  A rézpeptidek emellett képesek kivonni a sérült kollagént és elasztint a bőr és hegszövetből.

  • Proteinek - Proteinek fogyasztása nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, hiszen ezek felelnek a sejtszaporodásért. A proteinhiányt észre lehet venni hajszálainkból, hogyha azt tapasztaljuk, hogy hajunk száraz és töredezett, jó eséllyel után kell töltenünk, hiszen a test először a hajtüszőktől vonja meg az ellátást.

  • Rutin és Melilot kivonat - Serkenti a vérkeringést, segít megakadályozni a C vitamin eltűnését a testből az oxidációs folyamatok közben és a kollagénvesztést.

 

További részletezésre úgy gondoljuk nincs szükség, hiszen minden terápia kezdeti fázisa a teljeskörű tájékoztatás, így minden páciensünk megalapozott ismeretséggel kezdi a kezeléseket. Reméljük, hogy a háromrészes cikksorozatunk alatt sikerült egy átfogó képet adni a regeneratív terápiák eme vállfajáról, és bízunk benne, hogy hamarosan Ön is megbizonyosodik szakértelmünkről. További elérhető kezelésekről itt tájékozódhat, ha pedig felkeltettük érdeklődését a mezoterápiával kapcsolatban az alábbi gombra kattintva felveheti velünk a kapcsolatot.

 

Jelentkezem

Vissza