Bőrgyógyászat, fejbőr és hajproblémák kezelése

Mit érdemes tudni a bőrgyógyászati vizsgálatról?

Mi történik az első konzultáción?

A Bőrgyógyászat az egyetlen olyan terület ahol minden “betegség” szabad szemmel látható, emiatt gyors és fájdalommentes. A helyes diagnózis felállításához a pontos anamnézis, az addig használt krémek, kenőcsök, tabletták pontos használata elengedhetetlen. A betegség kifejlődését az orvosa a kezdetektől egészen a rendelőben történő megjelenéséig megpróbálja rekonstruálni, ezért a szükséges részletekre rákérdez. Amennyiben rendelkezik bőrelváltozásával kapcsolatos korábbi dokumentációval, használt készítmények listájával, hozza magával a gördülékenyebb anamnézis felvételéhez. Mivel előfordulhat, hogy a bőrbetegségek egy belszervi betegség képeként vagy már szedett gyógyszer mellékhatásaként jelentkezik fontos ezek ismerete, kérjük vizsgáló orvosát tájékoztatni ezekről. Ezt követően a problémás bőrfelület vizsgálata következik. Amennyiben bőrgyógyásza úgy ítéli meg dermatoszkóppal is megvizsgálja a bőrt közelebbről. Ezek után önt tájékoztatja a diagnózisról, majd megbeszéli Önnel a további szükséges lépéseket, vizsgálatokat.

Mi a különbség az esztétikai és a hagyományos bőrgyógyászat között?

Az esztétikai és a hagyományos bőrgyógyászat közötti különbség a kezelendő dolgokban rejlik. Míg az utóbbi a már meglévő bőrbetegségek gyógyításával foglalkozik, addig az esztétikai bőrgyógyászat a páciens által problémásnak vélt “hibák”, zavaró elváltozásokra nyújt megoldást.

Mikor érdemes bőrgyógyászati szűrésre menni?

Az éves anyajegyszűrésen kívül minden egyes olyan alkalommal, amikor egy, már meglévő elváltozás színben vagy méretben gyorsan változik, vagy egy eddig ismeretlen, nem gyógyuló elváltozást fedeztünk fel vagy csak bizonytalanok vagyunk, hogy mi van a bőrünkön. Gyakran hangzik el a páciensek részéről, amikor közöljük velük egy anyajegy eltávolításának szükségességét, hogy az pedig nem fáj. A daganatok döntő többsége, hacsak nem létfontosságú szervet vagy képletet komprimál, nem fáj. Ezért is javasolt panaszmentesen is az éves szűrésen részt venni.

Mit nyújtunk mi? Milyen betegségek esetén fordulhat hozzánk?

Mivel bőrünk és a hozzá tartozó függelékek (haj, köröm) a legnagyobb szervünk ezért az ezekből kialakulható jóindulatú elváltozások, megbetegedések, fertőzések is igen eltérők lehetnek. Az éves szűrés mellett érdemes minden újonnan bőr elváltozással Bőrgyógyászához fordulni ha problémájára megoldást vagy csak egy megnyugtató diagnózist szeretne. Klinikánk precíz és gyors diagnózis mellett széleskörű tájékoztatást biztosít.

Ismerje meg plasztikai sebészeti csapatunk!

Dr. Gergely Brigitta bőrgyógyász-kozmetológus

Első vizsgálat, konzultáció 15.000 Ft
Kontroll vizsgálat 12.000 Ft
Recept felírás
Anyajegy szűrés 15.000 Ft
Melanoma szűrés 15.000 Ft
Szemölcs vizsgálat, kezelés 15.000 Ft
Tini bőr kezelése 15.000 Ft
Ekcémás bőr kezelés15.000 Ft
Allergiás reakció 17.000 Ft
Dermojet kezelés régiónként40.000 Ft
Fibroma eltávolítás 10.000 Ft
Hajbetegségek kivizsgálása, kezelése 15.000 Ft
Benőtt köröm kezelés 30.000 Ft
Körömgomba kezelés 15.000 Ft

Ingyenes, kötelezettségmentes konzultáció

Home

Luca

Home

Anna

Ingyenes, kötelezettségmentes konzultáció

form section